Μενού
  • Α-
  • Α+

«Καμπανάκι» κινδύνου έκρουσε για μία ακόμη φορά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, για την πανδημία του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα. «Ο κορονοΐός εξακολουθεί να υπάρχει», επανέλαβε η Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας, μάλιστα, ότι αυξάνονται τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα που κυμαίνεται από 11% έως 36%. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει αυξητική τάση 11% έως 36% από νομό σε νομό. Γι' αυτές τις περιοχές της χώρας και τη Θεσσαλονίκη υπάρχει καμπανάκι κινδύνου και γι' αυτό πήγαμε με τον Θάνο Πλεύρη στη Θεσσαλονίκη λόγω των αυξημένων κρουσμάτων».

Την ώρα, μάλιστα, που η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν υπάρχει θέμα lockdown στη Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Δράμα και Καστοριά μπαίνουν σε τοπικό lockdown, προκειμένου να ανακοπεί η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, αυτό που είναι σαφές από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γεμίσουν τα νοσοκομεία, όπως είχαν γεμίσει και στο παρελθόν. «Στόχος είναι να αποφευχθούν όσα έγιναν πέρυσι στις συγκεκριμένες περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γκάγκα ενώ αναφορικά με τους εμβολιασμούς, παραδέχτηκε πως τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα στις ίδιες περιοχές, κάτι που φανερώνεται από τα άτομα που νοσηλεύονται στις εντατικές: «Στη Θεσσαλονίκη η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι ενώ στις ΜΕΘ από τους 59 διασωληνωμένους, οι 55 είναι ανεμβολίαστοι».

Με τη σειρά της, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει αύξηση στο επιδημιολογικό φορτίο ενώ μίλησε για μεγάλη αύξηση στη Βόρεια Ελλάδα ακόμα και για διπλασιασμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ξάνθη. «Οι εισαγωγές στη Βόρεια Ελλάδα είναι περισσότερες από τα εξιτήρια», σημείωσε. Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην ανησυχητική εικόνα που παρατηρείται στη βόρεια Ελλάδα, τα κρούσματα στην Ξάνθη διπλασιάστηκαν, αυξήθηκαν κατά 60% στην Κοζάνη και κατά 40% σε Δράμα, Έβρο και Πιερία. Όπως σημείωσε, στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται ηπιότερη, αλλά σαφής αύξηση στη διάδοση του κορονοϊού. Ωστόσο, καταγράφει υπερδιπλάσιο μέσο κυλιόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό της συγκριτικά με την Αττική.

Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη 

Κάθε 24ωρο που περνά τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά με αυτά της Αθήνας. Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 345 νέα κρούσματα (στην Αττική 405). Η καθημερινή έξαρση του κορονοϊού κάνει το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα να είναι έτοιμο να πιεστεί και γι' αυτό η ευρύτερη περιοχή έχει τεθεί σε στενή επιδημιολογική παρακολούθηση. Γι' αυτό και πρόσφατα μετέβη εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να εξετάσει από κοντά την επιδημιολογική κατάσταση υπό το φόβο της επιβολής ενός μίνι lockdown. 

Και μπορεί τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όσο και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη συνάντηση που είχε με τους υγειονομικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, να τόνισε πως δεν τίθεται θέμα επιβολής νέων μέτρων, όμως οι κάτοικοι της πόλης εμφανίζονται ανήσυχοι για την έξαρση του κορονοϊού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Θεσσαλονίκη καθώς και άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών, οι οποίοι εξετάζουν την επιδημιολογική εικόνα και αποφασίζουν μέτρα, όποτε χρειάζεται. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA