Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονισμένη παραμένει τόσο η κοινωνία της Ρόδου όσο και το πανελλήνιο για τη γυναικοκτονία με θύμα την 32χρονη Δώρα. Ο δράστης αφού πυροβόλησε με καραμπίνα την εκπαιδευτικό, στη συνέχεια αυτοκτόνησε και οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του διαδέχονται η μία την άλλη. «Σας το είχα πει», μονολογούσε ο πατέρας της Δώρας, όταν την είδε να κείτεται νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος στο Ροδίνι. Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν τη νεαρή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. 

Όσο διερευνάται η υπόθεση, τόσο περισσότερο βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιστατικά από το «σκοτεινό» παρελθόν του δολοφόνου και αυτόχειρα, ο οποίος φέρεται να ήταν εξίσου χειριστικός, εμμονικός και επικίνδυνος και με προηγούμενες σχέσεις του, έχοντας ιδιαίτερα επιβαρυμένο παρελθόν. Ένας από τους γείτονες αποκάλυψε πως άκουσε τον πατέρα της Δώρας να λέει σε συγγενείς του «σας το είχα πει». «Μου έδωσε την εντύπωση ότι σαν να το περίμενε. Του έβγαινε από μέσα του στο θυμό του πάνω. Ο πατέρας της Ντόρας ήταν ο πιο ψύχραιμος από όλους», είπε ο γείτονας. 

Τεταμένες οι σχέσεις ανάμεσα στις οικογένειες

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα μέλη της οικογένειας της Δώρας είναι πικραμένα και περίμεναν από την οικογένεια του δράστη να σιωπήσει, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες μετά την δολοφονία. Η πλευρά του δράστη εξηγεί πως ζήτησε συγγνώμη και δεν είναι σωστό να παρουσιάζεται ο δράστης ως «τέρας». Οι τοποθετήσεις της πλευράς του δράστη έχουν προκαλέσει οργή.

Ο πατέρας του 40χρονου γυναικοκτόνου έδωσε την δική του ερμηνεία για το έγκλημα στη Ρόδο, σημειώνοντας ότι λυπάται την οικογένεια της κοπέλας, τον εαυτό του και τη γυναίκα του. Μιλώντας στον Alpha, ο πατέρας ανέφερε τα εξής: «Το γνωρίζω πολύ καλά ότι έγινε ο φόνος και από τη στιγμή που το παιδί μου αυτοκτόνησε, έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί στην οικογένειά μου; Όλα αυτά που λένε είναι αερολογίες. Έχω τον πόνο μου αυτή τη στιγμή, έχασα τον γιο μου. Δεν μπορώ να μιλήσω και να πω το ο,τιδήποτε αυτή τη στιγμή. Αυτό (που έκανε) το ξέρει η ψυχούλα του και μόνο. Από τη στιγμή που δεν έχεις παιδιά, δεν έχεις νιώσει τον πόνο του παιδιού σου και δεν έχει μείνει το παιδί σου τυφλό για δύο χρόνια. Τον πυροβόλησαν στο κυνήγι και δεν ξέρεις τι πέρασε μετά με τη γυναίκα του. Ο γιος μου το έκανε από τη μεγάλη του αγάπη. Είμαι πατέρας και πονάω. Το κακό έγινε πια, τελείωσε. Δικαιοσύνη δεν μπορείς να βρεις πουθενά. Φύγανε και οι δύο. Λυπάμαι τους γονείς, λυπάμαι τον εαυτό μου και τη γυναίκα μου. Αυτή τη στιγμή περνάω το δράμα μου, θέλω να κηδέψω το παιδί μου και όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα θα μιλήσω. Συμμερίζομαι αυτούς τους γονείς, τους λυπάμαι και ζητάω συγγνώμη».

«Το παιδί μου είναι καλό παιδί. Είναι ψυχούλα σας λέω, δεν το λέω επειδή είμαι μάνα του, να σας δώσω και άλλους να μιλήσετε. Δεν μπορώ να πω πράγματα για τη κοπέλα, γιατί είναι νεκρή, δεν μπορώ να πω για την κοπέλα. Παιδεύτηκε το παιδί μου πολύ, πόνεσε και δεν άντεξε, πόνεσε….πόνεσε…Δεν μπορώ να πω για τη κοπέλα, δεν θα πω τίποτα για εκείνη. Όχι, δε θα πω. Έφτασε στα όριά του, την αγαπούσε πολύ. Την αγαπούσε πολύ κι εκείνη έφυγε. Μόνο αυτό θα πω τίποτε άλλο. Το παιδί μου είναι καλό. Χρυσό παιδί ήταν το παιδί μου» είπε η μητέρα του 40χρονου στο STAR.

Από την πλευρά του ο θείος του δράστη επιχείρησε να τον «ξεπλύνει» μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Ο ανιψιός μου ήταν παθιασμένος με την σχέση του, όπως πρέπει να είναι ο καθένας με την σχέση του όταν είναι ερωτευμένος. Και η καθεμία από εσάς πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας μας προσφέρει, περισσότερο και από το περισσότερο. Και όχι όταν σας φτιάξουμε και τα σπίτια και τις δομές που θέλετε, και μετά να λέτε «α, τώρα θέλω και την ελευθερία μου» και τέτοια. Ο καθένας από εμάς θα ζήλευε» είπε και συμπλήρωσε: «Για να φτάσει να πάρει όπλο, για να φτάσει στο σημείο να αυτοκτονήσει, που είναι πολύ δύσκολο να το κάνει άνθρωπος, πρέπει να την λάτρευε. Δεν δικαιολογώ καμία πράξη βίας, αλλά δεν μπορεί να παρουσιάζεται όλους τους φονιάδες, όπως τους παρουσιάζετε τον τελευταίο καιρό, σαν τέρατα», είπε. 

Η τοποθέτησή του ωστόσο έγινε ακόμη πιο εξοργιστική ρίχνοντας τις ευθύνες στα θύματα! «Παρουσιάζετε όλες τις γυναίκες σαν θύματα. Δεν είστε όλες οι γυναίκες θύματα. Υπάρχετε κι εσείς που είστε με αγγελική μορφή, κούκλες, αλλά εξωτερικά και μόνο. Για το μέσα βάλτε… μια άλλη λέξη» είπε.

Τα όσα υποστήριξε όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν την αντίδραση και της οικογένειας του θύματος, με θεία της Δώρας να παρεμβαίνει στην εκπομπή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA