Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Παρέμβαση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος - Έρευνα σε ιστοσελίδες και ομάδες αρνητών

Τα σχετικά στοιχεία για τους αρνητές θα διαβιβαστούν στη δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών (πηγή: eurokinissi)
Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών (πηγή: eurokinissi)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των αρνητών του κορονοϊού που διαχειρίζονται ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος. Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Διαβάστε ακόμη: Ελληνες Αυτόχθονες Ιθαγενεις: «Επαυσαν» τον πρωθυπουργό και επιβάλλουν πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ αν φοράς μάσκα

«Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία», ανέφερε στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου ο κ. Θεοδωρικάκος. To reader.gr, είχε αποκαλύψει από τις 9 Σεπτεμβρίου 2021 για τις αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συστήνουν καθοδηγητές του αντιεμβολιαστικού κινήματος, μηνύοντας μαζικά κυβερνητικά στελέχη και λοιμωξιολόγους. Όπως αποκάλυψε το reader.gr, στόχος των εταιρειών αυτών είναι αφενός να μπλοκάρουν την επιχείρηση «Ελευθερία», παρασύροντας πολίτες να μην εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού υπό τον φόβο των θεωριών συνωμοσίας, που διακινούνται, και αφετέρου να εμποδίσουν την εφαρμογή των διοικητικών μέτρων, που έχει αποφασίσει η Πολιτεία για όσους δεν συμμορφώνονται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΛ.Δ.ΔΙ.Ε.Σ (Ελληνικό Δίκτυο Δικαιοσύνης Ελευθερίας και Στήριξης), που συστάθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην Ξάνθη. Ως σκοπός της ορίστηκε «η Παιδεία, η Οικονομία, η διεκδίκηση του Δικαίου, η προστασία και η διασφάλιση της Αξίας και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι της Ελλάδας αλλά και οι ισχύουσες Ευρωπαϊκές (Κοινοτικές) και λοιπές Διεθνείς Συμβάσεις (ΕΣΔΑ, ΟΗΕ, κλπ) και οι αρχές του δικαίου, θεσμοθετώντας αυστηρές δικλείδες προστασίας από φαινόμενα κάθε είδους καταχρηστικότητας και διαφθοράς».

Πυρήνας της θέσης της εταιρείας κατά των εμβολίων και «σημαία» για την προώθηση της αντιεμβολιαστικής ιδεολογίας της στο κοινωνικό σύνολο είναι το πόρισμα, που συνέταξε επιστημονική επιτροπή για λογαριασμό του «Ελληνικού Δικτύου Δικαιοσύνης Ελευθερίας και Στήριξης», βάσει του οποίου ζητείται από τις εισαγγελικές αρχές να διενεργήσουν σε βάθος έρευνα «για να διαπιστωθούν οι παραλείψεις και όποια παραποίηση της αλήθειας σε όλα τα επίπεδα διαφύλαξης τηςΔημόσιας Υγείας και αμερόληπτης παρουσίασης των στατιστικών και άλλων στοιχείων σε σχέση με τις παρενέργειες των εμβολίων αλλά και την παραποίηση της αλήθειας από την αρχή της πανδημίας. Ακόμη, πρέπει να υπάρξει πλήρης έλεγχος για την επιστημονική τεκμηρίωση της πανδημίας, για το κατά πόσο δεν ήταν μια σκηνοθετημένη απάτη με παγκόσμιο χαρακτήρα».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Τάκης Θεοδωρικάκος #αρνητές #Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος #Κορονοϊός