Μενού
  • Α-
  • Α+

Βρισκόταν σε διακοπές και περνούσε ξέγνοιαστα! Η 31χρονη Δώρα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Ρόδο από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της, πριν από περίπου δύο χρόνια είχε μιλήσει στην κάμερα εκπομπής, με χαλαρή διάθεση στην Ικαρία και δήλωνε «άγχος, ρολόι και ταλαιπωρία δεν χωρούν στην Ικαρία». Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», προβλήθηκε απόσπασμα από εκπομπή του 2019, όπου η άτυχη ροδίτισσα εκπαιδευτικός που έπεσε θύμα γυναικοκτονίας, βρισκόταν σε διακοπές με φίλη της και μίλησε στην κάμερα ως ταξιδιώτισσα αναφορικά με τις ομορφιές του νησιού.

Ο φακός την εντόπισε αρχικά στο χωριό «Ξυλοσύρτη», λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Άγιο Κήρυκο, εκεί όπου η Δώρα είχε πάει να πιει (τραγική ειρωνεία) το «Αθάνατο νερό», όπως λέγεται η πηγή που αναβλύζει ιαματικό νερό μέσα από τη Γη. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε μια άλλη ξακουστή παραλία του νησιού, τις Σεϋχέλλες και όλα αυτά τα θυμόταν κατά λέξη, η μητέρα της, κυρία Κατερίνα, που μετά το έγκλημα θύμισε στην εκπομπή το απόσπασμα του βίντεο που είχε παιχτεί το 2019. «Άγχος, ρολόι και ταλαιπωρία δεν χωρούν στην Ικαρία. Τέλειο το νερό, δροσερό, δεν καταλαβαίνεις κάποια διαφορά στη γεύση», έλεγε η άτυχη Δώρα τότε για το «Αθάνατο νερό» της Ικαρίας.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της Δώρας στη Ρόδο 

Συντετριμμένοι οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοι της 31χρονης εκπαιδευτικού είπαν το τελευταίο αντίο στη Δώρα. «Τι λόγια να σου πω κόρη μου, τι λόγια να σου πω που μας έχει κάψει. Τσουνάμι μας έριξε μέσα στο σπίτι μας. Κι ακόμα υπερασπίζονται τον γιο τους. Έναν τρελό. Έχει έναν τρελό. Ό,τι η μάνα… ό,τι ο γιος. Να έχετε πυγμή πάνω σας. Γιατί ξέρω ότι η εγγονή μου ήταν…», έλεγε θρηνώντας η γιαγιά της 31χρονης Ντόρας. Η 31χρονη Δώρα κηδεύτηκε δίπλα από τον παππού της στο νεκροταφείο Ταξιαρχών. Συγκλονισμένη η μητέρα της μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA, είχε αποκαλύψει ότι η κόρη της φοβόταν τον 40χρονο, καθώς είχε δείξει επιθετική και χειριστική συμπεριφορά.

Οικογένεια, συγγενείς και φίλοι, αλλά και κάτοικοι της Ρόδου είπαν το τελευταίο αντίο στην 31χρονη Δώρα, της οποίας η δολοφονία συγκλόνισε το νησί και ολόκληρο το πανελλήνιο. Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και οργής τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της αδικοχαμένης εκπαιδευτικού. Σύμφωνα με τη Ροδιακή, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι, αλλά και κάτοικοι της Ρόδου είπαν το τελευταίο αντίο στην άτυχη ροδίτισσα, ντυμένοι στα λευκά θέλοντας έτσι να αποχαιρετήσουν το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Το σχέδιο για άλλοθι που ετοίμαζε ο 40χρονος

Στο μεταξύ, νέες αποκαλύψεις έρχονται για τη δολοφονία της 31χρονης εκπαιδευτικού στη Ρόδο. Ο 40χρονος δολοφόνος, είχε ζητήσει από έναν τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών να αλλάξει την ώρα στο καταγραφικό των καμερών ασφαλείας, ώστε να καταφέρει να έχει άλλοθι. Ο 40χρονος φαίνεται πως ήθελε να σκηνοθετήσει άλλοθι για τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του στη Ρόδο και σχεδίαζε να αλλάξει τις ώρες στο καταγραφικό μηχάνημα των καμερών ασφαλείας που διέθετε, έτσι ώστε να φαίνεται ότι βρίσκεται σε άλλο σημείο. Γι' αυτό το λόγο είχε απευθύνει σε έναν τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. «Με είχε πάρει τηλέφωνο να του διορθώσω υλικό από κάμερες ασφαλείας. Αρχές Σεπτεμβρίου ήθελε να κάνει το καταγραφικό να το βάλει σε άλλο χρόνο και σε άλλη ώρα δύο μέρες πιο μπροστά και να δείξει ότι έχει άλλοθι», καταγγέλλει ο τεχνικός. Σε άλλο σημείο της επικοινωνίας του με τον τεχνικό ο δολοφόνος της 31χρονης εκπαιδευτικού ξεκαθάρισε πως θέλει να ελέγχει πλήρως τι αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 31χρονη καθηγήτρια.

Ξεσπά ο αδερφός της Δώρας

Ο αδερφός της άτυχης εκπαιδευτικού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξομολογήθηκε ότι η 31χρονη εκπαιδευτικός είχε αρκετά χρόνια παλαιότερα πάλι πρόβλημα μετά τον χωρισμό της από έναν σύντροφο, ο οποίος την απειλούσε ότι θα έφερνε μπράβους από την Αθήνα για να της κάνουν κακό: «Η Δώρα είναι ένα παράδειγμα για όλες τις γυναίκες: οι γυναίκες να μιλάτε. Η Ελλάδα είναι ένα μπ@@ρδ@λο, κάτι τέτοιο θα γίνει και θα ξαναγίνει. Και να μιλήσουν οι γυναίκες και να πάρουν την Αστυνομία, τι θα κάνει η Αστυνομία;», είπε αρχικά ο αδερφός της Δώρας που δολοφονήθηκε στη Ρόδο και συνέχισε: «Γενικά η Δώρα είχε μια έλξη στους περίεργους τύπους. Ούτε το όνομά του δεν ήξερα καλά-καλά. Σε κάθε φασαρία που γινόταν μεταξύ τους, αυτός ανακάτευε την οικογένειά μας. Ερχόταν για να πείσει και να συμμαχήσει με τους γονείς μου για να την πείσουν να τα βρει μαζί του», είπε ο αδελφός της εκπαιδευτικού. Μάλιστα, πρόσθεσε: «Η αδελφή μου ήταν το αρσενικό της σχέσης. Η οικογένειά μας είναι λογική. Τι περίμενε να του πει ο πατέρας μου, να τα βρει μαζί του; Ο πατέρας μου της είπε ότι το σπίτι της είναι εδώ. Ο άνθρωπος αυτός έπρεπε να είναι σε κάποια ψυχιατρική κλινική. Δολοφονία είναι ούτε ατύχημα ούτε τίποτα. Δεν με νοιάζει τι έκανε με τη δική του ζωή, αλήθεια σας λέω, δεν με νοιάζει καθόλου. Γιατί να πάρει την δική της; Ήταν ανώτερη από εκείνον στα πάντα και σε μόρφωση και σε δυναμισμό».

«Δεν είστε όλες οι γυναίκες θύματα», λέει ο θείος του δολοφόνου

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προκλητικές θέσεις και δηλώσεις από την οικογένεια του 40χρονου δολοφόνου. Ο θείος του θύτη άφησε να εννοηθεί πως η συμπεριφορά που είχε η εκπαιδευτικός «όπλισε» το χέρι του δολοφόνου της: «Το παιδί δεν είναι το τέρας που εσείς παρουσιάζετε αυτό είναι η ένσταση μου. Ήταν ένας άνθρωπος ερωτευμένος παθιασμένος με την κοπέλα του, όπως είναι ο καθένας μας με την σχέση του. Η κάθε μια από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που ο κάθε ένας από εμάς σας προσφέρει. Όχι μέχρι να μας ρίξετε "ναι, εντάξει μωρούλι μου" και άπαξ και σας φτιάξουμε τα σπίτια μας και τις δομές που θέλετε και οτιδήποτε θέλετε ξαφνικά "θέλω και την ελευθέρια μου θέλω και το αυτό"», ανέφερε, προκαλώντας ο θείος του 40χρονου. Και έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «όσες γυναίκες έχουν πέσει νεκρές το τελευταίο διάστημα δεν ήταν όλες θύματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA