Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 40χρονος που δολοφόνησε την Δώρα στη Ρόδο, άφησε σημείωμα πριν αυτοκτονήσει. Το συγκεκριμένο σημείωμα βρέθηκε στο υπνοδωμάτιο του δράστη.«Δεν έχει νόημα η ζωή μου χωρίς την μικρή μου», γράφει το σημείωμα. Οι αστυνομικοί το βρήκαν στο υπνοδωμάτιο του δολοφόνου της Ντόρας, μετά την αυτοκτονία του.

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Ο δράστης παρακολουθούσε τη Δώρα πριν τη σκοτώσει

 Η ξαδέρφη της Δώρας αποκάλυψε πως ο δράστης και αυτόχειρας είχε νοικιάσει αυτοκίνητο και παρακολουθούσε την εκπαιδευτικό πριν τη σκοτώσει. Ταυτόχρονα η μητέρα της είπε πως η αδερφή του δράστη είχε επιχειρήσει να τον συνετίσει πριν τον χωρισμό, λέγοντάς του πως «η Δώρα είναι ελεύθερος άνθρωπος και θέλει τον χώρο της».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος πήρε τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου για το τίποτα. Δεν την παρακάλεσε να τα ξαναβρούν. Ένας άνθρωπος που αγαπάει, παρακαλάει», είπε στον ΣΚΑΙ η Μαρία, ξαδέρφη της Δώρας. Όπως ανέφερε, η Δώρα είχε σχέση με τον δράστη 8 μήνες, ωστόσο τους πρώτους 6 δεν είχε δείξει σημάδια χειριστικής συμπεριφοράς. «Στους 6 μήνες δεν είχε δείξει τίποτα, αλλά βρίσκονταν λίγο γιατί ήταν η καραντίνα και η Δώρα διάβαζε για το μεταπτυχιακό. Από το καλοκαίρι που τελείωσε με τις σπουδές της, άρχισαν να βρίσκονται πιο πολύ και αποφάσισαν να συγκατοικήσουν. Νοίκιασαν ένα σπίτι, το έφτιαξαν, η Δώρα ήταν χαρούμενη», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα ισχυρίστηκε πως η μητέρα της Δώρας, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία, της είχε πει πως ο δράστης είχε νοικιάσει αυτοκίνητο και παρακολουθούσε την εκπαιδευτικό.

Σύμφωνα με την Μαρία, ο δράστης έλεγε στη Δώρα να μη βλέπει τηλεόραση και να κοιμάται μαζί του «οπότε σκεφτόταν ότι απλώς θέλει να κοιμούνται μαζί, επειδή μόλις είχαν συγκατοικήσει». Η ξαδέρφη του θύματος δήλωσε ότι η Δώρα δεν ήξερε ότι είχε προβλήματα με τις προηγούμενες σχέσεις του. «Ακόμα και να είχε σπρώξει κοπέλα και να το ήξερε, δε θα ήταν μαζί του», σημείωσε. Μετά τον χωρισμό τους, η Μαρία ανέφερε ότι τους φάνηκε ύποπτο που δεν την ενοχλούσε, δεν της έστελνε μηνύματα και ότι το θύμα ένιωθε ανακούφιση.

Το σχέδιο για άλλοθι που ετοίμαζε ο 40χρονος

Στο μεταξύ, αποκαλύφθηκε ότι ο 40χρονος δολοφόνος, είχε ζητήσει από έναν τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών να αλλάξει την ώρα στο καταγραφικό των καμερών ασφαλείας, ώστε να καταφέρει να έχει άλλοθι. Ο 40χρονος φαίνεται πως ήθελε να σκηνοθετήσει άλλοθι για τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του στη Ρόδο και σχεδίαζε να αλλάξει τις ώρες στο καταγραφικό μηχάνημα των καμερών ασφαλείας που διέθετε, έτσι ώστε να φαίνεται ότι βρίσκεται σε άλλο σημείο. Γι' αυτό το λόγο είχε απευθύνει σε έναν τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. «Με είχε πάρει τηλέφωνο να του διορθώσω υλικό από κάμερες ασφαλείας. Αρχές Σεπτεμβρίου ήθελε να κάνει το καταγραφικό να το βάλει σε άλλο χρόνο και σε άλλη ώρα δύο μέρες πιο μπροστά και να δείξει ότι έχει άλλοθι», καταγγέλλει ο τεχνικός. Σε άλλο σημείο της επικοινωνίας του με τον τεχνικό ο δολοφόνος της Δώρας ξεκαθάρισε πως θέλει να ελέγχει πλήρως τι αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 31χρονη καθηγήτρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA