Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη στιγμή που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, οι θεωρίες συνωμοσίας και τα fake news διασπείρονται με ταχύτητα φωτός στα social media με αποτέλεσμα γονείς να πηγαίνουν στα δικαστήρια ντυμένοι... τσολιάδες και ανθρώπους να κάνουν... αποδράσεις από εμβολιαστικά κέντρα με τη σύριγγα στο χέρι. Πλέον, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αναλάβει δράση και μετά από εντολή του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκου ξεκίνησε το διαδικτυακό «σαφάρι» για τον εντοπισμό της «φάμπρικας» εξαπάτησης των αρνητών.

Τις πρώτες 5 ώρες της έρευνας της Δίωξης βρέθηκαν ήδη 9 ύποπτες ιστοσελίδες και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εξ αυτών σε δύο έχουν εστιάσει περισσότερο την προσοχή τους οι αστυνομικοί, καθώς είναι αυτά που προσφέρουν έναντι αμοιβής στους αρνητές αυτά τα «νομικά όπλα».Οι αστυνομικοί αναζητούν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους διαχειριστές αυτών των σελίδων, ενώ κάνουν λόγο για «τιμοκαταλόγους» ψευδών νομικών συμβουλών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ζητούν να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.000-4.000 ευρώ για να «νοικιάσουν» τους δικαστικούς επιμελητές.  Η διέγερση σε ανυπακοή που προτείνουν οι σελίδες αυτές μπορεί να είναι πλημμέλημα, όμως, επειδή εντάσσονται στη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κορονοϊό, δεν αποκλείεται ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση να αποφασίσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Το Reader.gr είχε αναδείξει το θέμα, με συνεχόμενα δημοσιεύματα για τον ρόλο των ιστοσελίδων, καταγράφοντας λεπτομερώς όλες τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε ανεμβολίαστους, οι οποίοι ψάχνουν να μηνύσουν το κράτος.

Μια από τις ιστοσελίδες που το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται πως έχει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το κίνημα των αντιεμβολιαστων έχει δημιουργήσει ακόμη και κατάλογο όπου έχουν ορίσει χρηματικές αλλά και ποινές φυλάκισης για υποτιθέμενες περιπτώσεις «παράβασης» καθήκοντος από δημοσίους υπαλλήλους και υγειονομικούς. Ένα τέτοιο έγγραφο που είχε αναρτηθεί σε μια από τις ιστοσελίδες, κρατούσε ανά χείρας και ο πατέρας που αρνιόταν να βάλει μάσκα στο παιδί του στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και απειλούσε πρόστιμο ακόμη και τον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρουν εάν τους υποχρεώσουν σε χρήση μάσκας ή να κάνουν το εμβόλιο η χρηματική ποινή ξεκινά από τις 50.000 ευρώ και εκτοξεύεται μέχρι τα 10.000.000 ευρώ. Ενώ σύμφωνα με τους ιδίους κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή μέχρι 25 χρονιά.Σε άλλο σημείο υποστηρίζουν πως εάν κάποιος εργαζόμενος τεθεί σε αναστολή επειδή δεν έχει εμβολιαστεί το πρόστιμο είναι 50.000 ευρω την ημέρα με την ποινή να ξεκινά από τους 18 μήνες και να φτάνει έως τα 25 χρονιά. Ενδεικτικό όσων υπάρχουν στη συγκεκριμένη σελίδα είναι ότι την Ελληνική Ιθαγένεια κάποιος αλλοδαπός μπορεί να πάρει μονό εάν φέρει εξέταση DNA που θα έχει τα χαρακτηριστικά του DNA των Ελλήνων Ιθαγενών.Σε άλλη ιστοσελίδα αρνητές του κορονοϊού απαιτούν να απαγορευτεί ο εμβολιασμός σε όλους, να μην φορά κάνεις μάσκα πουθενά και να μην πραγματοποιούνται self test.Ένας ακόμη τρόπος διάδοσης των ιδεών αυτών γίνεται και μέσα από προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο τσολιάς και η... μεγάλη έξοδος 

Στα δικαστήρια του Πύργου βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου να απολογηθεί, πατέρας που μηνύθηκε από διευθυντή σχολείου. Ο άνδρας κατηγορείται για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό, και για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση μέσω διαδικτύου. Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση ήταν ότι εμφανίστηκε ντυμένος… τσολιάς. 

Πρόκειται για τον πατέρα μιας 10χρονης μαθήτριας, ο οποίος αρνούνταν να φορέσει μάσκα η κόρη του κατά την προσέλευση και παραμονή της στο σχολείο. Η υπόθεση απασχόλησε – σύμφωνα με το patrisnews.gr – προ ημερών και για το περιστατικό κατέθεσε μήνυση σε βάρους του πατέρα ο εκπαιδευτικός, Αθανάσιος Κατσίμπελης και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου.

Στη Μεταμόρφωση μία 61χρονη γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είναι γιατρός, πήγε να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου (με προγραμματισμένο ραντεβού) στο εμβολιαστικό στη Μεταμόρφωση αλλά τη στιγμή του «τρυπήματος» ζήτησε από τη νοσηλεύτρια να το ακυρώσει και να της χορηγήσει ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο, που είχε φέρει μαζί από το σπίτι της! Οπως ήταν φυσικό, η νοσηλεύτρια αρνήθηκε να λάβει μέρος στην παράνομη πράξη που της ζητήθηκε, εξηγώντας πως υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί. Τότε, η γυναίκα έσπρωξε τη νοσηλεύτρια και έφυγε τρέχοντας με τη σύριγγα στο χέρι και βγήκε έξω από το κτίριο, όπου την περίμενε στο αυτοκίνητο ο σύζυγός της.

Ακολούθησαν σκηνές άπειρου κάλους με τη νοσηλεύτρια και την εφημερεύουσα γιατρό να τρέχουν πίσω από την -όπως αποδείχτηκε αναποφάσιστη για το αν θα κάνει εμβόλιο - πολίτη. Μάλιστα, η γιατρός κατάφερε με μία κυριολεκτική βουτιά μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου, να αρπάξει τη σύριγγα από τη γυναίκα, ενώ την ίδια στιγμή ο οδηγός πάτησε γκάζι και το όχημα εξαφανίστηκε! Η γιατρός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο, ενώ το προσωπικό του εμβολιαστικού Κέντρου ειδοποίησε αμέσως την Πολιτική Προστασία και την αστυνομία διεξάγοντας έρευνα. Η γυναίκα επέστρεψε μετά από μερικές ώρες στο εμβολιαστικό για να ενημερώσει πως είναι καλά και να επιστρέψει τη σύριγγα! 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA