ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/09/2021 07:35

Αρνητές: Την Τρίτη τα πορίσματα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους αντιεμβολιαστές

Αύριο Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί το πόρισμα για την έρευνα που διεξάγει η Δίωξη  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για περιπτώσεις στο διαδίκτυο - Παίρνουν θέση και οι δικηγόροι για τις δικαστικές και εξώδικες υποθέσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αρνητές: Την Τρίτη τα πορίσματα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους αντιεμβολιαστές
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για περιπτώσεις στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ελέγχονται 7 ιστοσελίδες και προφίλ συγκεκριμένων ατόμων που υποκινούν αντιεμβολιαστές σε συγκεντρώσεις, και αρνητές μάσκας, ενώ συνολικά στο μικροσκόπιο βρίσκονται 20 περιπτώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Αρνητές: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τους «κυνηγά» στο διαδίκτυο αλλά δεν κατεβάζει πάντα τις ιστοσελίδες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας, το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη. «Ακολουθώντας την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπηρεσία μας εργάζεται εντατικά για τη διερεύνηση περιπτώσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία. Τα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021» αναφέρει.

Στη «μάχη» και οι δικηγόροι

Θέση στυο όλο θέμα παίρνουν και οι δικηγόροι με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής, αναφορικά με τον χειρισμό των υποθέσεων που αφορούν στην εφαρμογή των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων από τους ίδιους.

Δηλώνουν αντίθετοι σε «γενικεύσεις, αφορισμοί, συνωμοσιολογίες άκριτες στοχεύσεις υγειονομικών και εκπαιδευτικών και ακραίες θέσεις, μας βρίσκουν αντίθετους , από όποιους και αν εκφράζονται», ενώ επισημαίνουν πως «ο δικηγόρος οφείλει να εκτελεί το καθήκον του εντός των ορίων της δοθείσης εντολής και των προβλέψεων των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος» για όλους όσοι χειρίζονται δικαστικές και εξώδικες υποθέσεις που έχουν άμεση σχέση με την εφαρμογή των ισχυόντων εκάστοτε υγειονομικών μέτρων.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνεται πως: «Συμπεριφορές που παραβιάζουν ή καταστρατηγούν τους κανόνες άσκησης του επαγγέλματος είναι απερίφραστα καταδικαστέες και για την αντιμετώπισή τους αρμόδια είναι πειθαρχικά όργανα των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων, σύμφωνα με τη προβλεπόμενη από τον Κώδικα Δικηγόρων διαδικασία».

Ενώ καταλήγουν λέγοντας πως: «Οι δικαστικές και εν γένει δημόσιες αρχές οφείλουν, σύμφωνα με το άρθρο 152 παρ. 1 Κώδικα Δικηγόρων, να γνωστοποιούν στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο τυχόν στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους για την πειθαρχική διερεύνηση συμπεριφορών συναδέλφων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ