Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλές υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε κτήρια αλλά και δρόμους σε περιοχές γύρω από το Ηράκλειο μετά από τον ισχυρό σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ που «χτύπησε» το πρωί της Δευτέρας την Κρήτη. Βίντεο και μαρτυρίες κάνουν λόγο για σύννεφο σκόνης που σηκώθηκε στην πεδιάδα του Αρκαλοχωρίου την ώρα του σεισμού, ενώ πέρα από τα κτίσματα έχουν υποχωρήσει και δρόμοι. Επίσης η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στο Αρκαλοχώρι έχει καταρρεύσει πλήρως. Έχουν καταγραφεί επίσης ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Λεονταράκη: «Οι σεισμολόγοι κάνουν λόγο για τον κύριο σεισμό. Ήταν τρομακτική αίσθηση. Συνιστούμε ψυχραιμία. Υπάρχει σεισμική ακολουθία. Όλα τα συνεργεία πάνε στο Ακραλοχώρι. Υπάρχουν πληροφορίες για καταρρευσεις και ζημιές σε παλιά κτήρια. Παράκληση, στα σπίτια που έχουν ζημιές να μην περνούν από δίπλα, μέχρι να ελεγχθούν. Γίνεται η πρώτη καταγραφή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA