Μενού
  • Α-
  • Α+

Έκκληση προς τους πολίτες κάνουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς στο Ηράκλειο ώστε να μην πλησιάζουν και πολλώ δε μάλλον να μπαίνουν μέσα σε σπίτια που παρουσιάζουν ζημιές από τον σεισμό. Όπως σημειώνεται, ειδικά τα σπίτια που είχαν σημειωθεί με «κίτρινο», υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης σε περίπτωση ενώς μετασεισμού μεγέθους 3,8 με 4,2 Ρίχτερ.

Λίγη ώρα μετά από τον σεισμό πολλά είναι σπίτια, στο Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές, που είναι ακατοίκητα. Όπως σημείωσε τεχνικός του Δήμου σε τοπικό Μέσο: «Όλα τα σπίτια με φέρουσα τοιχοποιία έχουν σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχουν καταρρεύσεις και υπάρχουν πολλά κτίσματα τα οποία πρέπει να εκκενωθούν άμεσα. Πρόκειται για πετρόχτιστα σπίτια. Όσα είναι κατασκευασμένα από τσιμέντο έχουν αντέξει».

Στην περιοχή αναμένεται να φτάσει με Super Puma ο Υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης όπως και ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Όπως αναφέρουν Δήμαρχοι των περιοχών, αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις στην περιοχή καθώς οι ζημιές είναι πολλές, όχι μόνο στους Δήμους Αρχάνων και Μινώα Πεδιάδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA