Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησαν το πρωί της Δευτέρα την Κρήτη, με τον απολογισμό μέχρι στιγμής από τον σεισμό να είναι ένας νεκρός, αρκετοί τραυματίες και εκατοντάδες σπίτια να έχουν καταρρεύσει ή να είναι μη κατοικήσιμα. Την ίδια στιγμή ένα βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο Εγκέλαδος «χτύπησε» το Αρκαλοχώρι. Οπως ανέφεραν μάρτυρες και επιβεβαιώνεται και από την εικόνα του βίντεο, την ώρα του σεισμού σηκώθηκε στην πεδιάδα στην περιοχή σύννεφο σκόνης που έκανε ακόμη πιο απόκοσμη την εικόνα.

Γιατί ήχησαν οι σειρήνες στο Ηράκλειο μετά τον σεισμό

Την ώρα του ισχυρού σεισμού ήχησε σειρήνα στο Ηράκλειο εντείνοντας την αγωνία και τον πανικό ανάμεσα στους πολίτες. Ωστόσο το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει σχέση με τον σεισμό και είναι σύμπτωση. Όπως έσπευσε να ενημερώσει μέλος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου από αύριο μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο «Παρμενίων» για την ετοιμότητα των δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό θα ηχήσουν οι σειρήνες και σήμερα έγιναν σχετικές δοκιμές! Όπως επισήμανε θα ακουστούν κι άλλες σειρήνες για λίγα δευτερόλεπτα, για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA