Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τον σεισμό στην Κρήτη ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και άλλοι 11 έχουν τραυματιστεί. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 1.000 πέτρινα σπίτια - πάντα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις - κρίνονται ακατάλληλα από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ. Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου είναι εκτεταμένες. Τοίχοι έχουν γκρεμιστεί, παλιά πετρόχτιστα σπίτια κατέρρευσαν ενώ ακόμα και νεότερα κτίσματα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Η κατάσταση είναι παρόμοια σε όλα τα χωριά του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Σημειώνεται πως οι Αρχές απεγκλώβισαν έναν άνθρωπο που δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι του στην κοινότητα Ρουσσοχωρίων. Σύμφωνα με το flashnews, συνολικά οι περιοχές που έχουν πληγεί από τον σεισμό στην Κρήτη είναι οι περιοχές Αρκαλοχώρι, Θράψανο, Ζωφόρι, Ρουσσοχώρια, όπου έπεσε η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και το Καστέλι, όπου υπήρξαν ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου.

Σεισμός στην Κρήτη: «Μην μπείτε στα σπίτια σας»

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, κάλεσε τους κατοίκους σε Καστέλι και ενδεχομένως στο Ηράκλειο να μην μπουν στα σπίτια τους, αν τα κτίρια έχουν έστω και μικρές ρωγμές. Ζήτησε από τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα για τουλάχιστον 48 ώρες στην περιοχή, καθώς υπάρχουν ισχυροί μετασεισμοί. «Κατά την άποψή μου ήταν ο κύριος σεισμός, καθώς αυτή η περιοχή είχε ταλαιπωρηθεί από τον Απρίλιο με εκατοντάδες μικρούς σεισμούς εντάσεως από 3 έως 4,7 Ρίχτερ» σημείωσε.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA