Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα στοιχεία για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που έχουν χορηγηθεί στους Έλληνες πολίτες έδωσε στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Τον εμβολιασμό τους έχουν ολοκληρώσει 6,6 εκατομμύρια πολίτες ενώ έχουν χορηγηθεί πάνω από 12,8 εκατομμύρια δόσεις.  

Αναλυτικά τα στοιχεία με για τα σκευάσματα με τα οποία έχουν γίνει οι έως τώρα εμβολιασμοί στη χώρα μας.

  • Εμβόλιο Pfizer: Έχουν χορηγηθεί 8.995.116 δόσεις, δηλαδή το 74,6% των εμβολιασμών έχει γίνει με το εν λόγω mRNA εμβόλιο.
  • Εμβόλιο AstraZeneca: Έχουν χορηγηθεί 1.540.288 δόσεις, δηλαδή το 12,7% των εμβολιασμών έχει γίνει με το εν λόγω εμβόλιο.
  • Εμβόλιο Moderna: Έχουν χορηγηθεί 1.096.647 δόσεις, δηλαδή το 9,1% των εμβολιασμών έχει γίνει με το εν λόγω mRNA εμβόλιο.
  • Εμβόλιο Johnson & Johnson: Έχουν χορηγηθεί 431.640 δόσεις, δηλαδή το 3,6% των εμβολιασμών έχει γίνει με το εν λόγω εμβόλιο.

Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να παραλάβει το 2021, 27,57 δόσεις εμβολίων, αριθμός που αντιστοιχεί για τον εμβολιασμό 16 εκατομμυρίων πολιτών. Η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει 12,1 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer, 1,89 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna, 3,8 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και 765.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Η Ελλάδα έχει παραχωρήσει δωρεάν 1,5 εκατ. εμβόλια της AstraZeneca σε δέκα χώρες, την Αλβανία, τα Σκόπια, τη Βόσνια - Ερζεγοβίνη, την Κένυα, την Ουκρανία, τη Λιβύη, την Ιορδανία, τη Ρουάντα, την Τυνησία και την Αίγυπτο. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και η δωρεάν δόσεων εμβολίου στο Ιράν και στο Ιράκ. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους εκτός των δωρεών βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την πώληση εμβολίων των εταιρειών AstraZeneca και Pfizer σε τρίτες χώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA