Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αρνητές: 4 ιστοσελίδες και 6 «ένοχα» προφίλ εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Ερευνα για κακουργήματα

Εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς στα social - Τα αδικήματα που διερευνώνται: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών (πηγή: eurokinissi)
Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών (πηγή: eurokinissi)

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της έρευνάς της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρνητών που αμφισβητούν τον κορονοϊό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Διαβάστε επίσης: Αρνητές: Αυτόχθονες Ελληνες ιθαγενείς και φάμπρικα των εξωδίκων στη Δικαιοσύνη - Πιθανή η δίωξη για κακούργημα

Μάλιστα σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: «Ύστερα από την εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της έρευνάς της, για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σήμερα ανακοινώνεται ότι εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης. Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων. Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#αρνητές #Κορονοϊός #εμβολιασμός #Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος #fake news #Απάτη

Best of Internet