ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/09/2021 09:47

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν σε όλη την Ελλάδα - Τι ώρα και για πόσο θα διαρκέσουν

Σε όλη τη χώρα θα ηχήσουν σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 οι σειρήνες συναγερμού, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 21» - Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν σε όλη την Ελλάδα - Τι ώρα και για πόσο θα διαρκέσουν
Σειρήνα (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σε όλη τη χώρα θα ηχήσουν σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 οι σειρήνες συναγερμού, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 21». Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η δοκιμή θα γίνει σε δύο φάσεις σε διάστημα 5 λεπτών.

Αναλυτικά:

  • στις 11:00 η έναρξη του συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης), και
  • στις 11:05 θα ηχήσει η σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας. Σημειώνεται πως η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21», άρχισε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΣΚΗΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ