Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Καιρός: Χωρισμένη σε τρεις... εποχές η χώρα μέσα σε μία εβδομάδα - Ασανσέρ οι θερμοκρασίες

«Καλοκαίρι, Φθινόπωρο αλλά και Χειμώνα αναμένεται να ζήσουμε τις επόμενες ημέρες» - H πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη - Πού αναμένεται να βρέξει και πού θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Η αστάθεια του καιρού συνεχίζεται στη χώρα μας και ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, το περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Καλοκαίρι, Φθινόπωρο αλλά και Χειμώνα αναμένεται να ζήσουμε τις επόμενες ημέρες». Μάλιστα χωρισμένη στα τρία θα είναι η χώρα μας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Ετσι στη δυτική Ελλάδα θα συνυπάρξει το Φθινόπωρο με το Καλοκαίρι μιας και οι βροχές κατά τόπους θα συνδυαστούν με υψηλές θερμοκρασίες. Στα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα το Φθινόπωρο θα συνυπάρξει με τον Χειμώνα, ενώ στα νότια - νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα το καλοκαίρακι καλά θα κρατεί με τον βοριά να μοιάζει με μελτέμι θυμίζοντας Αύγουστο».

Αναλυτικά όσα έγραψε στο facebook ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Καλοκαίρι, Φθινόπωρο αλλά και Χειμώνα αναμένεται να ζήσουμε τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας με τον καιρό να δείχνει κάτι παραπάνω από αναποφάσιστος στο ποια εποχή θα πρέπει να ακολουθήσει. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η χώρα μας χωρισμένη σε ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα καιρικά διαμερίσματα δίνοντας την επιλογή στον καθέναν μας να ακολουθήσει τον καιρό που προτιμά.

Ετσι λοιπόν στη δυτική Ελλάδα θα συνυπάρξει το Φθινόπωρο με το Καλοκαίρι μιας και οι βροχές κατά τόπους θα συνδυαστούν με υψηλές θερμοκρασίες εξαιτίας των βορειοανατολικών ανέμων που θα λειτουργούν σαν καταβάτες καθώς θα κατεβαίνουν από τις βουνοπλαγιές της οροσειράς της Πίνδου. Προς τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα το Φθινόπωρο θα συνυπάρξει με τον Χειμώνα μιας και εδώ ο βροχερός κατά τόπους καιρός θα συνδυαστεί με χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί.

Προς τα ανατολικά τμήματα θα μπορούσαμε να χαρακτηριστούμε τον καιρό ως Φθινοπωρινό κυρίως λόγω των πολύ ισχυρών βοριάδων ενώ οι βροχές θα είναι γενικά λίγες κι εκεί όπου η τοπογραφία αλληλεπιδρά με τον βοριά. Τέλος προς τα νότια - νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα το καλοκαίρακι καλά θα κρατεί με τον βοριά να μοιάζει με μελτέμι θυμίζοντας Αύγουστο».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Καιρός #βροχές #Θερμοκρασία

Best of Internet