ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/09/2021 20:15

Αρνητές κορονοϊού: Ποιοι κρύβονται πίσω από τα 4 σάιτ με fake news που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ

Υποστηρικτές του Σώρρα, δήθεν «πολέμιοι του συστήματος που καταπιέζει τους Ελληνες» κρύβονται πίσω από τις ιστοσελίδες με fake news για τα εμβόλια που εντόπισε η Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Αρνητές κορονοϊού: Ποιοι κρύβονται πίσω από τα 4 σάιτ με fake news που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

«Εγώ μέσα στο κορμί μου βάζω ό,τι θέλω, δεν υπάρχει περίπτωση να μου επιβάλλει κάποιος άλλος τι θα βάλω μέσα στο κορμί μου...». Είναι μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις που συνάντησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις ιστοσελίδες αλλά και τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των αντιεμβολιαστών - αρνητών του κορονοϊού. Ποιοι είναι, όμως, οι άνθρωποι - διαχειριστές που κρύβονται πίσω από τις 4 ιστοσελίδες και τους 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τα οποία η ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισε δύο ποινικές δικογραφίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης;

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις από τις τέσσερις ιστοσελίδες είναι ξενόγλωσσες, ωστόσο αυτή που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς». Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει ταυτοποιηθεί άνδρας ως σχετιζόμενος με τη διαχείρισή της, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε συγκεντρώσεις του Αρτέμη Σώρρα.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι και η ρητορική που χρησιμοποιείται – ιδίως από τα μέλη της «φάμπρικας των εξωδίκων» - παραπέμπει στον πάλαι ποτέ αυτόκλητο σωτήρα του έθνους. Οι Αρχές εκτιμούν ότι σε μεγάλο βαθμό είναι τα ίδια άτομα που είχαν στήσει ανάλογη «φάμπρικα εξωδίκων», με την οποία τότε ζητούσαν να αποπληρωθεί το χρέος, αλλά και λογαριασμοί κοινής ωφέλειας πολιτών και χρέη προς εφορίες και τράπεζες από το δήθεν καταπίστευμα των 600 δισ. που είχε καταθέσει ο Αρτέμης Σώρρας στην «κυρίαρχη ελληνική Δημοκρατία». Πρόκειται για άτομα που παρουσιάζονται ως «πολέμιοι του συστήματος που καταπιέζει του Έλληνες», ταυτόχρονα όμως επιχειρούν να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη από τα περιβόητα δικόγραφα, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια, την ημιμάθεια και την «κόπωση» μερίδας πολιτών.

Μόνο υπερβολή δεν θα ήταν να πει κανείς ότι είδαν την πανδημία του κορονοϊού ως ευκαιρία για να αποκτήσουν ξανά βήμα και... μετρητά. Η «φάμπρικα με τα εξώδικα», άλλωστε, είναι και για ακόμη έναν λόγο στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς τα 20 ευρώ που ζητούνται για τις... επιδόσεις από δικαστικό επιμελητή από κάθε εξαπατημένο πολίτη, πρέπει είτε να μπουν σε προπληρωμένη κάρτα είτε να αποσταλούν ταχυδρομικώς είτε με συναλλαγή μέσω ΑΤΜ, στην οποία δεν απαιτείται ταυτοποίηση του ατόμου που εισπράττει τα χρήματα. Μία υπόθεση με έντονη... οσμή «μαύρου χρήματος».

Το πλέον ανησυχητικό είναι, πάντως, ότι φαίνεται να βρίσκουν συμμάχους κάποιους... ξεχασμένους δικηγόρους, οι οποίοι έχουν αναλάβει το στήσιμο της νέας «φάμπρικας των εξωδίκων», όπως και επί Σώρρα, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο αστυνομικούς, υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΡΝΗΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ