Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν είχε καλά νέα να πει ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης αναφορικά με το τι πρέπει να περιμένουν οι σεισμόπληκτοι στην Κρήτη, μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι, με αποτέλεσμα να «σπάσει» on air. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών βρέθηκε προσκεκλημένος του Νίκου Ευαγγελάτου στην εκπομπή του Mega, Live News, και την ώρα που ανέφερε πως η εκτίμησή του είναι ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή θα είναι έντονη και θα έχει μεγάλη διάρκεια, πιθανότατα μηνών, η φωνή του άλλαξε και βούρκωσε.

Χρειάστηκε λίγο χρόνο για να μπορέσει να ξαναβρεί τη δύναμη να μιλήσει, ενώ ο Νίκος Ευαγγελάτος εξήρε τον επιστήμονα για την μεγάλη ευαισθησία που διαθέτει. Κατά τη διάρκεια μιας τόσο έντονης σεισμικής δραστηριότητας, οι σεισμόπληκτοι δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, εάν έχουν υποστεί ζημιές, εξήγησε ο κ. Τσελέντης. «Έχω ζήσει αυτούς τους ανθρώπους, είναι πολύ καλοί άνθρωποι και πραγματικά δεν ξέρω τι να τους πω; Να τους πω ότι θα υπάρχει σεισμική ακολουθία επί μήνες; Είναι τραγικό να τους το πω, αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα και γι’ αυτό πρέπει άμεσα να τους βολέψουμε σε κάποια σταθερά καταλύματα», είπε χαρακτηριστικά, δακρύζοντας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA