Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα βήμα πριν το τοπικό lockdown βρίσκονται Θεσσαλονίκη και Λάρισα, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκαλέσει βαθύ προβληματισμό σε Αρχές και ειδικούς. Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, έπειτα από μελέτη των δεικτών της περιοχής, η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης εντάχθηκε σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, το επίπεδο κινδύνου αναβαθμίστηκε λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας τόσο από την ίδια την Περιφέρεια όσο και από γειτονικές περιοχές. Παράλληλα, ίδια παραμένει η αυξητική τάση των κρουσμάτων. Την ίδια ώρα, τα λύματα δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη κατά 18% αλλά και στην Λάρισα κατά 62%.

Αύριο Τετάρτη (28/9) λοιπόν, αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο «κόκκινο», όπως και και κάποιες ακόμη περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Λάρισα. Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις από τα Βαλκάνια.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως, κατά την έκτακτη επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο lockdown.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA