Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Θεσσαλονίκη «κοκκινίζει» στον επιδημιολογικό χάρτη κι ως εκ τούτου, οι λοιμωξιολόγοι διατείνονται ότι δεν νοείται να «κοκκινίζει» μια περιφέρεια και να μην επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα. Από την άλλη, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να «κλειδώσει» την πρωτεύουσα της Μακεδονίας κι ως εκ τούτου, η κατάσταση παραμένει ασαφής...

Η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών που συνεδριάζει από το πρωί της Τετάρτης είναι να επιβληθούν μέτρα έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορονοϊού στη βόρεια Ελλάδα, όπου ασκείται μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να επιστρέψει η πρωτεύουσα της Μακεδονίας σε συνθήκες περασμένου Νοέμβρη, όπου ήταν κατειλημμένες όλες οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της πόλης.

Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται αυστηροποίηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους και δη όσους επιθυμούν να προσέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες. Η επιτροπή, εισηγείται η επίσκεψη στις δημόσιες υπηρεσίες να γίνεται πλέον

  1. με πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  2. με πιστοποιητικό νόσησης ή
  3. με rapid test

Το απόγευμα της Τετάρτης, αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ και τους αρμόδιους υπουργούς.

Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης

Σε κόκκινο επίπεδο εντάσσονται οι Π.Ε. Λάρισας, Π.Ε. Χαλκιδικής, Π.Ε. Κιλκίς και Π.Ε. Θεσσαλονίκης, όπου παραμένουν οι Π.Ε. Καστοριάς, Π.Ε. Δράμας, Π.Ε. Ημαθίας, Π.Ε. Ξάνθης, Π.Ε. Πιερίας, Π.Ε. Πέλλας και Π.Ε. Καβάλας. Παράλληλα, σε πορτοκαλί επίπεδο πέφτει η Π.Ε. Αργολίδας. Αυτή είναι η εισήγηση των επιδημιολόγων που συνεδριάζουν από το πρωί της Τετάρτης και δρομολογεί κι εξελίξεις στις παραπάνω περιφέρειες που παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού.

Οπως αναφέρουν πάντως κύκλοι του Μαξίμου, η στρατιωτική παρέλαση την 28η Οκτωβρίου θα τελεστεί κανονικά στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, όπως και η δοξολογία στον πολιούχο της πόλης, Αγιο Δημήτριο, υπό αυστηρό καθεστώς μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, όπου παρουσιάζεται έξαρση κρουσμάτων. Νωρίτερα την Τετάρτη, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο αναφερόμενη στην γιορτή του Αγίου Δημητρίου και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA