Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ελένη Γκανάτσιου, είναι η γυναίκα που είδε το μωρό 10 μηνών να μπουσουλάει στην Ελασσόνα. Είναι η γυναίκα που έσωσε το βρέφος το βράδυ της Τρίτης το μωρό αλλά αντέδρασε γρήγορα και έσωσε τη ζωή του. Συγκεκριμένα, η νεαρή εθελόντρια του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οδηγούσε στην κεντρική οδό της Οικονόμου λίγο μετά το 3ο δημοτικό σχολείο μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, όταν είδε το 13 μηνών βρέφος να… μπουσουλά ολομόναχο στη μέση του δρόμου.

Σοκαρισμένη, σταμάτησε γρήγορα το όχημά της και φωνάζοντας για βοήθεια πήγε κοντά του, σώζοντάς το από βέβαιο θάνατο, καθώς πίσω από το όχημά της ακολουθούσε ένα φορτηγό. Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο η Αστυνομία και μπήκε αίσιο τέλος σε αυτή την απίστευτη ιστορία, ενώ το άτυχο βρέφος επέστρεψε στην οικογένειά του.

Ελασσόνα: Το μωρό ήταν ένα μέτρο μακριά από τη ρόδα 

Το μωρό «ήταν ένα μέτρο μακριά από την αριστερή ρόδα». Συγκλονίζει η μαρτυρία της 26χρονης Ελένης που οδηγούσε στην κεντρική οδό της Οικονόμου στην Ελασσόνα και όταν έμπαινε στην πόλη αντίκρισε στη μέση του δρόμου ένα βρέφος 10 μηνών μόνο του να μπουσουλάει. Ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο της 26χρονης οδηγού, ακολουθούσε φορτηγό και με αστραπιαίες κινήσεις η νεαρή κατέβηκε από το όχημα και πήρε στην αγκαλιά της το μωρό, σώζοντάς το, όπου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία βρισκόταν μέσα στο δρόμο.

Αρχικά η κοπέλα άρχισε να φωνάζει στη γειτονιά και να ζητεί βοήθεια, ενώ στη συνέχεια κάλεσε την Αμεση Δράση και το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, όπου μέσα σε ελάχιστα λεπτά βρέθηκαν στο σημείο για να παραλάβουν το παιδί και να ηρεμήσουν και την οδηγό. Το μωρό «ήταν ένα μέτρο μακριά από την αριστερή ρόδα», είπε η 26χρονη στον ALPHA και ανέφερε πως αρχικά, όταν είδε τον δρόμο «δεν πήγε καν το μυαλό μου όταν ήταν βρέφος. Βρισκόταν στην άσφαλτο με το μπαλάκι του». Η νεαρή αναφέρει πως πάτησε φρένο την τελευταία στιγμή, κατέβηκε και το πήρε αγκαλιά. Φώναζε «βοήθεια» και την προσέγγισε ένας περαστικός, ο οποίος κατευθύνθηκε στην άκρη του δρόμου με το βρέφος. Σύμφωνα με την 26χρονη, η μητέρα του μωρού εμφανίστηκε δευτερόλεπτα πριν την αστυνομία.

«Ήρθε η μητέρα η οποία είχε πάθει αμόκ και ήταν πραγματικά και εκείνη σε πανικό, δεν μπορούσε να πιστέψει πως έφυγε το παιδί της. Μου είπε να της δώσω το παιδί, αλλά θώρησα καλό να μην το κάνω και της είπα να περιμένουμε την αστυνομία. Το δέχτηκε, το σέβομαι μου είπε, ωστόσο έτρεμε και εκείνη και εγώ. Το μωρό ήταν ήσυχο, πολύ καλό και όμορφο. Όση ώρα το είχα στην αγκαλιά μου, είναι κοριτσάκι, έπαιζε με τα μαλλιά μου και με τα κλειδιά μου, ήταν ήρεμο. Έφτασε πολύ γρήγορα η αστυνομία και πήραν την μητέρα και το κοριτσάκι στο Τμήμα, ενώ εμένα μου είπανε να επιστρέψω σπίτι μου για να ηρεμήσω, καθώς συνέχιζα να τρέμω ολόκληρη. Θα ήθελα να επισημάνω και την άψογη στάση της αστυνομίας, αλλά και ιδιαίτερα μιας αστυνομικού η οποία έμαθα πως φρόντισε επίσης να προσφέρει ρούχα στην μικρή και την οικογένειά της», είπε η Ελένη στο onlarissa.gr.

O δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας δήλωσε: «Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και η αγωνία μας μεγάλη. Σίγουρα είναι κάτι που μας έχει ανησυχήσει. Έχουμε αναθέσει το ζήτημα σε κοινωνική λειτουργό που διεξάγει έρευνα και αναμένουμε το πόρισμά της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA