Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ο κορονοϊός δεν δείχνει να υποχωρεί ανά τον πλανήτη και από άθλημα σε άθλημα ακολουθούνται διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, στο ΝΒΑ αποφασισαν να πράξουν κάτι πιο... πρακτικό σχετικά με τους ανεμβολίαστους παίκτες. Αφού σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ ισχύουν και διαφορετικοί κανόνες, η λύση ήταν μία: Δεν παίζεις μπάσκετ, δεν πληρώνεσαι. Για παράδειγμα στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο οι παίκτες δεν μπορούν να αγωνιστούν αν δεν έχουν εμβολιαστεί, γι’ αυτό τον λόγο οι Κάιρι Ίρβινγκ και Αντριου Ουίγκινς αναμένεται να μην αγωνιστούν στα εντός έδρας ματς των Νετς και των Ουόριορς, αντίστοιχα.https://twitter.com/ShamsCharania/status/1443235601084555273?ref_src=twsrc^tfw

Αυτό όπως γνωστοποίησε επίσημα το ΝΒΑ θα τους στοιχήσει και ένα μέρος από τον μισθό τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της λίγκας, Μάικ Μπας: «Οποιοσδήποτε παίκτης επιλέξει να μην συμμορφωθεί με τις τοπικές εντολές για το εμβόλιο δεν θα πληρωθεί για τις αναμετρήσεις που χάνει». Ο Ουίγκινς, πάντως, κατά τη διάρκεια της Media Day των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς είχε πει ότι: «Είναι δικό μου πρόβλημα. Όχι δικό σας», για να συνεχίσει: «Δεν νιώθω άβολα. Νιώθω αυτοπεποίθηση για τα πιστεύω μου και τι θεωρώ σωστό ή λάθος. Απλά θα συνεχίσω να κάνω αυτό που πιστεύω. Είτε είναι το ένα πράγμα, είτε το άλλο, απλά θα συνεχίσω». 

Αντετοκούνμπο: «Εμβολιάστηκα για να προστατεύσω εμένα και την οικογένεια μου»

Περίπου το 90% των παικτών έχουν εμβολιαστεί, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον ΛεΜπρον Τζέιμς να συμπεριλαμβάνεται στην πλειοψηφία. Ο «Greek Freak» μιλώντας για το θέμα του εμβολιασμού στη Media Day των Μπακς είχε πει: «Ήθελα να είμαι προστατευμένος εγώ και η οικογένειά μου, γι' αυτό και ναι, είμαι εμβολιασμένος. Τα έβαλα κάτω και πήρα την καλύτερη απόφαση για να είμαι ασφαλής εγώ και τα παιδιά μου. Ποιος ξέρει πως μπορεί να σε επηρεάσει μακροπρόθεσμα, πραγματικά κάνεις ό,τι χρειάζεται για να είσαι εντάξει εσύ και η οικογένειά σου, κάνεις ότι σε βοηθά να αισθάνεσαι πιο άνετα. Δεν μπορείς να αναγκάσεις κανέναν να αποφασίσει».

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς τόνισε στην Media Day των Λέικερς ότι ο ίδιος το έκανε, αλλά ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν θα πιέσει κανέναν που δεν θέλει να το κάνει. «Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου. Καθένας αποφασίζει για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους και ακολούθως κάνουν αυτό που θεωρούν ότι είναι σωστό. Ήμουν πολύ σκεπτικός αλλά ύστερα από έρευνα που έκανα αποφάσισα ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. Όχι μόνο για μένα αλλά και για τους φίλους. Και γι' αυτό αποφάσισα να εμβολιαστώ», ανέφερε ο «King James».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Μιλάω μόνο για εμένα και την οικογένειά μου. Δεν μιλάω για τους άλλους και τι πρέπει να κάνουν. Είναι δικές τους επιλογές. Μιλάμε για ξεχωριστά ανθρώπινα κορμιά. Δεν έχει να κάνει με πολιτική, ρατσισμό ή αστυνομική βία. Μιλάμε για ανθρώπους. Το τι θα κάνει ο οποιοσδήποτε με το κορμί του και τη ζωή του, είναι δική του δουλειά. Και δεν πρόκειται να εμπλακώ. Να κάνουν ό,τι θεωρούν καλύτερο για εκείνους και τις οικογένειές τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA