Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει την περίπτωση ολικού lockdown (όπως πέρυσι), όμως τα νέα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική είναι προ των πυλών, ενώ υπάρχουν αρκετές περιοχές που είναι ήδη «κόκκινες». Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στις αποφάσεις και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αποκλείοντας για ακόμη μία φορά την περίπτωση να ξανακλείσει η χώρα με lockdown και τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει λύσεις που αποδίδουν και να επαναφέρει την κανονικότητα σε σημαντικό βαθμό».

«Δεν θα επιβάλουμε περαιτέρω υποχρεωτικότητα ως προς τον εμβολιασμό. Από την άλλη, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Οι ανεμβολίαστοι δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφέ, γήπεδα. Καθώς μπαίνουμε στον Οκτώβριο, πιστεύω πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, κυρίως οι νεαρότεροι πολίτες, θα το ξανασκεφτούν και θα κάνουν το εμβόλιο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Στίβεν Ερλάνγκερ των New York Times στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum.

Πάντως, μπορεί πλέον να μην υπάρχει το lockdown του 2020 ή του χειμώνα του 2021, αλλά η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες περιοχές» είναι για... όλους. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν «λουκέτο» στην εστίαση από τις 12:30, καθώς και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA