Μενού
  • Α-
  • Α+

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο την εξέλιξη της δίκης για την επίθεση με το βιτριόλι που διέπραξε η Εφη Κακαράντζουλα κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου το πρωί της 20ής Μαΐου του 2020 στην Καλλιθέα. Θύμα και δράστης ήρθαν σήμερα (30/9) για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου και αυτό που ξενίζει ακόμα και τους γνώστες σκληρών δικαστικών υποθέσεων είναι ότι η δράστις απαντούσε, στεκόταν και κοιτούσε το θύμα ενώπιον του δικαστηρίου με έναν απίστευτο κυνισμό, σα να μην έχει μετανιώσει για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας. Αντίθετα, τόσο η ατάκα της στην Ιωάννα ότι «ξέρεις εσύ γιατί έχει γίνει όλο αυτό», όσο και η σιωπή που τηρούσε κατά τις λεκτικές επιθέσεις που δέχτηκε από συγγενείς του θύματος, δείχνουν ότι «κατέχει τη μεθοδολογία μιας σκληρής εγκληματία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο συνήγορος υπεράσπισης της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής.

Η κατηγορούμενη σε μία προσπάθεια να ελαφρύνει τη θέση της υποστήριξε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση: «Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το θύμα. Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή», ήταν η ατάκα που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον δικηγόρο του θύματος, Απόστολο Λύτρα, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση της έδρας για να επαναφέρει στην τάξη την κατηγορούμενη και κυρίως να ζητήσει το λόγο που δεν κλήθηκε από το δικαστήριο να διευκρινίσει «τι εννοεί λέγοντας πως η εντολέας μου γνωρίζει γιατί της επιτέθηκε».

«Μια γυναίκα ψυχρή με μόνη έννοια το μαλλί και το μακιγιάζ»

Χαρακτηριστικό της έκρηξης που προκάλεσε στον δικηγόρο του θύματος, ήταν η περιγραφή που έκανε για την κατηγορούμενη σαν μια ψυχρή γυναίκα που «το μόνο της μέλημα της ήταν να είναι το μαλλί της στην εντέλεια και μακιγιαρισμένη. Από το περιβάλλον της κατηγορουμένης κανείς δεν την πλησίασε (την Ιωάννα) για μια τυπική συγγνώμη, ούτε την πήρε ένα τηλέφωνο να δει την υγεία της» και πρόσθεσε ότι «η κατηγορούμενη ήρθε στο δικαστήριο, αλλά ήταν μια ψυχρή γυναίκα, η οποία προφανώς το μόνο μέλημα της ήταν να είναι το μαλλί της στην εντέλεια και μακιγιαρισμένη. Μου έκανε -και όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλους- τρομερή εντύπωση. Δεν μπόρεσε καν να κοιτάξει την Ιωάννα στα μάτια, κοιτούσε στην άλλη πλευρά».

«Μόνο θέατρο ξέρεις να παίζεις; Δεν ντρέπεσαι καθόλου;» - Το ξέσπασμα της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Ακόμη και λίγο πριν τελειώσει η δίκη, ακόμη και όταν η Ιωάννα γύρισε ευθέως και κοίταξε την Εφη Κακαράντζουλα, λέγοντάς της, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο θέατρο ξέρεις να παίζεις;», η Έφη δεν έσπασε. Αδιαφόρησε, δείγμα ενός κυνισμού, τον οποίο ήθελε να προκαλέσει και το γνώριζε όταν επέλεξε να παραστεί - κάτι που δεν περίμενε κανείς - στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι. Η δράστις δεν έσπασε και ούτε όταν της επιτέθηκαν οι συγγενείς της Ιωάννας. Ηταν εκεί, καθισμένη στο εδώλιο του κατηγορουμένου και παρακολουθούσε ανέκφραστη την έκβαση της δίκης. 

«Η Εφη Κακαράντζουλα ήταν ευδιάθετη»

Η Έφη Κακαράντζουλα ήταν ευδιάθετη την μέρα της επίθεσης με το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, κατέθεσε στη δίκη η οδηγός ταξί που την πήγε την κατηγορούμενη δύο φορές στην Καλλιθέα. «Πήρα την κατηγορούμενη δύο συνεχόμενες μέρες κούρσα. Την πρώτη φορά ήρθε μετά από 20-25 λεπτά, μου είπε ότι πάμε στο Μετς, στο πρώτο Νεκροταφείο. Μου είπε θέλω να με περιμένετε εκεί που θα με αφήσετε. Θέλετε να σας προπληρώσω; Της είπα ότι δεν χρειάζεται να με προπληρώσει, έφυγε και γύρισε περίπου σε 20 λεπτά. Μου είπε ότι "δεν τελείωσα, τελείωσα μόνο για σήμερα". Της είπα ότι πρέπει να ξανακαλέσει στην εταιρεία ραδιοταξί, αλλά επέμενε ότι δεν έχει τηλέφωνο και ήθελε να δώσουμε ραντεβού την άλλη μέρα. Μου είπε ότι το τηλέφωνο της ήταν αμερικανικό και ότι δεν μπορούσε να με καλέσει. Για αυτό της έδωσα το κινητό μου έτσι ώστε αν ακυρωθεί, να μην περιμένω τζάμπα. Πήγα την άλλη μέρα, πάλι στη Θησέως στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας, είχα πάει νωρίτερα. Μου είπε "καλημέρα, περίμενε με, δεν θα αργήσω πολύ". Εκεί κατάλαβα ότι πέρασε τον δρόμο απέναντι, δεν είδα αν κρατούσε κάτι στα χέρια της, θυμάμαι ξεκάθαρα ότι είχε τσάντα και πορτοφόλι, δεν θυμάμαι αν κρατούσε κάτι άλλο», κατέθεσε. Σε 10 λεπτά η Έφη Κακαράντζουλα «ήρθε τρέχοντας και μου ζήτησε να την πάω στο ίδιο σημείο από όπου την είχα παραλάβει, μπήκε από την πόρτα πίσω μου αυτή τη φορά, από την πλευρά του δρόμου. Όταν φτάσαμε, μου είπε "καλή συνέχεια και ίσως να σε χρειαστώ ξανά", έχω και το τηλέφωνο σου. Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο».

Σύμφωνα με την οδηγό ταξί κατά τη διάρκεια της κούρσας η Έφη Κακαράντζουλα «ήταν φιλική, ήρεμη» και «δεν αντιλήφθηκα ταραχή. Μου είχε πει ότι έχει έρθει από την Αμερική και έψαχνε για δουλειά στην Ελλάδα και της έλεγα ότι εδώ είναι δύσκολα τα πράγματα. Όταν επέστρεψε τρέχοντας, νόμιζα ότι έχει πολλά ραντεβού για δουλειά και βιαζόταν. Και τις δύο φορές κάθισε ακριβώς πίσω μου στο ταξί, τη μία δεξιά και την άλλη αριστερά, δεν την έβλεπα ξεκάθαρα από τον καθρέφτη. Αγχώθηκα εγώ (όχι εκείνη) επειδή άνοιξε την πόρτα που ήταν πίσω μου, από την πλευρά του δρόμου». «Κάποια στιγμή της είπα: "δεν ζεσταίνεσαι;". Eγώ ήμουν με κοντομάνικο και εκείνη φόραγε πολλά ρούχα. Αλλά μου είπε ότι προστατεύεται από τον ήλιο. Θυμάμαι να φόραγε κάτι σαν καπαρντίνα, γυαλιά, γάντια, μάσκα. Για αυτό τη ρώτησα αν σκάει Δεν ήταν μια συνηθισμένη εμφάνιση για τη ζέστη που είχε εκείνες τις μέρες, ήταν πολύ φορτωμένη με ρούχα. Δεν μπορούσα να καταλάβω ούτε αν είναι μελαχρινό ή λευκό το δέρμα της. Η διαδρομή ήταν 8 ευρώ και μου άφησε 15. Συνήθως οι Ελληνοαμερικανοί αφήνουν περισσότερα. Επειδή φόραγε τη μάσκα και δεν έβλεπα αν χαμογελούσε, μπορώ να πω ότι ήταν ευδιάθετη», ανέφερε.

«Με την αποζημίωση η Ιωάννα θα αγοράσει σπίτι»

Αλλη μια συγκλονιστική μαρτυρία που δείχνει τον αδίστακτο χαρακτήρα της δράστριας, είναι αυτή του διευθυντή της εταιρείας στην οποία εργαζόταν η Ιωάννα. Μιλώντας από το βήμα του μάρτυρα, ο διευθυντής αποκάλυψε πως τον είχαν πληροφορήσει ότι κάποιος είχε επιχειρήσει να επισκεφτεί την Ιωάννα στο νοσοκομείο πριν από τη σύλληψη της κατηγορουμένης και έκτοτε τα μέτρα για να εισέλθουν στη ΜΕΘ ήταν αυστηρά. Μάλιστα, είπε πως από επικοινωνία που είχε με ξαδέρφη του θύματος που είχε συνομιλήσει με την κατηγορούμενη - χωρίς να γνωρίζει τη δράση της-, του είχε πει: «...η κατηγορούμενη ρώτησε πώς είναι η Ιωάννα και αν μπορεί κάποιος να την επισκεφτεί στο νοσοκομείο και ότι εκείνη της απάντησε ότι δεν μπόρεσε να τη δει. Επίσης έχω συγκρατήσει ότι η ξαδέρφη της μετέφερε, ότι η κατηγορούμενη της είπε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό αυτό που έγινε στην Ιωάννα, ότι θα πάρει αποζημίωση και θα μπορέσει να αγοράσει ένα σπίτι. Αυτό την Ιωάννα και εμένα εκείνη την ώρα μας συγκλόνισε. Το τηλεφώνημα αυτό της κατηγορουμένης στην ξαδέρφη της Ιωάννας ήταν κοντά χρονικά με τη μέρα που ο άγνωστος προσπάθησε να την επισκεφθεί στο νοσοκομείο», αποκάλυψε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA