Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας 42χρονος κακοποιός, με τον τίτλο «Vor V Zakone» που η γεωργιανή μαφία δίνει στα πιο επίλεκτα μέλη της, συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας σε Πεύκη, Περιστέρι, Πατήσια και Κυψέλη ως «εγκέφαλος» συμμορίας που ευθύνεται για 42 διαρρήξεις με λεία άνω των 194.000 ευρώ. Τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας (σ.σ. συνολικά συνελήφθησαν 6 κακοποιοί, όλοι τους σεσημασμένοι, ανάμεσα τους κι ένας δραπέτης) «χτυπούσαν» σπίτια κι επιχειρήσεις σε Αττική, Χαλκίδα και Λουτράκι. Οι Γεωργιανοί κακοποιοί δρούσαν από κοινού εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, ενώ για την ταυτοποίηση τους χρειάστηκε και η συνδρομή της Europol. Από την προανάκριση προέβαινε ότι ο αρχηγός με τον τίτλο «Vor V Zakone» (μτφ. «κλέφτης του νόμου») λάμβανε πληροφορίες για σπίτια - πιθανούς στόχους, πολλές φορές από οικιακές βοηθούς και στη συνέχεια έδινε εντολές για τα «χτυπήματα». 

 

Προσεκτικές κινήσεις

Σε κάθε τους ενέργεια χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, παρακολουθώντας σπίτια και ενοίκους, ενώ χρησιμοποιούσαν τσιλιαδόρο προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα για τυχόν εμφάνιση είτε αστυνομικών, είτε των ιδιοκτητών των σπιτιών. Χαρακτηριστικό των προσεκτικών κινήσεων τους είναι ότι ελάχιστες φορές έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, ενώ όταν πήγαιναν στην επαρχία για «χτύπημα» δεν μιλούσαν στη μητρική τους γλώσσα για να μπερδεύουν όποιον τύχαινε να τους ακούσει. Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας, με τον 42χρονο να έχει περάσει από τις «σκληρές» ρωσικές φυλακές το 2004 και στη συνέχεια να αποκτά τον τίτλο του «νονού» της γεωργιανής μαφίας ή αλλιώς «Vor V Zakone».

Στη φυλακή έμεινε μέχρι και το 2012 για εκρήξεις, ληστείες, οπλοκατοχή, διακίνηση ναρκωτικών κ.ά., ωστόσο, στη χώρα μας είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται. Δεν ισχύει το ίδιο και για τους συνεργούς του, καθώς όλοι είναι σεσημασμένοι ενώ ανάμεσα τους υπάρχει κι ένας 51χρονος δραπέτης των φυλακών Κασσαβέτειας από το 2014 (σ.σ. είχε πάρει 9ήμερη άδεια και δεν επέτρεψε ποτέ). Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε συνεργασία με διεθνείς αστυνομικούς οργανισμούς εξετάζεται η διεθνής δράση της εγκληματικής οργάνωσης και οι δεσμοί των μελών της με άλλες εγκληματικές οργανώσεις στο εξωτερικό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA