Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, ενώ στο σημείο υπήρξε και Αύρα. Στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα υπήρχαν κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ η αστυνομία έκλεισε την Όθωνος. Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί. 

Έγινε ρίψη χημικών και δακρυγόνων, ενώ οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να διαλύσουν το πλήθος. Η αστυνομία έκανε φραγμό στην Οθωνος και δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να βγουν στην Αμαλίας, ενώ ξέσπασαν επεισόδια μικρής έκτασης.  Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια ενώ το κλίμα οξύνθηκε όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εμποδίσουν τους συμμετέχοντες στην πορεία να κινηθούν προς την Αμαλίας και να αποκλείσουν την κυκλοφορία. Στη συνέχεια, η αστυνομία άνοιξε πεζοδρόμιο και τον Μεγάλο Περίπατο ώστε να ολοκληρωθεί η πορεία των εκπαιδευτικών. 

Λίγο μετά τις 20:30 οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και κατευθύνθηκαν προς το Θησείο. Τελικά σταμάτησαν στο μετρό της Ακρόπολης για να διαλυθούν.

Υπενθυμίζεται ότι κρίθηκε παράνομη η απεργία-αποχή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) από κάθε αξιολόγηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA