Μενού
  • Α-
  • Α+

Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει το Πόρτο Χέλι έχει κρυμμένες τις αιτίες της στο σημείωμα που άφησε πίσω του ο 78χρονος δράστης που δολοφόνησε την 75χρονη σύζυγό του που έπασχε από Αλτσχάιμερ. Σε αυτό ο μετέπειτα αυτόχειρας εξηγεί: «Υπαίτιος είμαι εγώ, δεν αντέχω άλλο, η γυναίκα μου έπασχε από Αλτσχάιμερ». Πληροφορίες αναφέρουν πως στο ίδιο σημείωμα ο 78χρονος προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν να σκοτώσει τη σύζυγό του, αλλά και τη δική του και σε άλλο σημείο αναφέρεται στα παιδιά τους, ζητώντας τους να τον συγχωρέσουν για την αποτρόπαιη πράξη του. Ο ηλικιωμένος, μετά την πράξη του, μπήκε μέσα στο δωμάτιο, έγραψε το σημείωμα και ακολούθως, τηλεφώνησε στους αστυνομικούς περίπου στις 23:00, αναφέροντας πως η γυναίκα του είναι νεκρή μέσα στο σπίτι τους, χωρίς να δώσει άλλη πληροφορία. Ο επίλογος του τραγικού φόνου στην Αργολίδα γράφτηκε λίγο αργότερα, όταν και κρεμάστηκε πάνω από τη σορό της γυναίκας του. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο, εντόπισαν το πτώμα της γυναίκας και στη συνέχεια βρήκαν και τον ηλικιωμένο, ο οποίος είχε κρεμαστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν και το σημείωμα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θάνατος της γυναίκας, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ήταν ασφυκτικός. Η δολοφονημένη γυναίκα είχε προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα Αλτσχάιμερ και οι Αρχές εικάζουν ότι ο άνδρας αποφάσισε να προβεί στην αποτρόπαιη πράξη για να απαλλάξει την άτυχη γυναίκα από το μαρτύριο, πιθανόν με κάποιο σχοινί προκειμένου να την απαλλάξει από την κατάστασή της κι ακολούθως έβαλε τέλος στη ζωή του.

Οι πληροφορίες από τον περίγυρο δεν είναι πολλές, αφού το ζευγάρι δεν είχε έντονη κοινωνική δραστηριότητα, ενώ και το γεγονός ότι πρόκειται για μια σχετικά αραιοκατοικημένη περιοχή δεν βοηθούσε στη σύναψη σχέσεων με πολλούς γείτονες. Οσοι όμως τους γνώριζαν τους περιγράφουν ως δύο «ήσυχους» συνταξιούχους, οι οποίοι δεν ενοχλούσαν κανέναν και ζούσαν με ηρεμία τη ζωή τους, προσπαθώντας να λύνουν μόνοι τους και τα όποια προβλήματα υγείας τους ταλαιπωρούσαν με κυρίαρχο το Αλτσχάιμερ της 75χρονης. Αυτό μοιάζει να είναι και το σημείο κλειδί της υπόθεσης και «δένει» με το σημείωμα του δολοφόνου, αλλά και τις πληροφορίες των κατοίκων ότι τελευταία η άτυχη γυναίκα δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA