Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού στη Θήβα εξέφρασε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης, καθώς όπως είπε τα σπίτια στην περιοχή εμφανίζουν κάποιες ιδιομορφίες. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Ακης Τσελέντης ανέφερε πως η Θήβα δεν κινδυνεύει από σεισμό 6,5 Ρίχτερ, αλλά το ενδεχόμενο να δώσει σεισμό 5 Ρίχτερ είναι υπαρκτό.

Παράλληλα, ο Ακης Τσελέντης εστίασε στο πόσο σημαντικό είναι να θωρακιστούν τα σπίτια στην περιοχή λέγοντας πως: «Η Θήβα ήταν μια ιστορική πόλη, η αρχαιολογική υπηρεσία έχει κάνει δεκάδες ανασκαφές και όλα τα μπάζα τα ρίξανε πάλι πίσω, και πάνω στα μπάζα αυτά οικοδομήσανε πενταώροφες πολυκατοικίες… Αυτά τα σπίτια κινδυνεύουν και με μικρότερους σεισμούς. Επειδή είναι άσχημα θεμελιωμένα τα σπίτια τους, πρέπει οπωσδήποτε να ξεσκονίσουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Ο δήμος να επιδοτήσει το τοπικό ΤΤΕΕ γιατί είδα σπίτια με μεγάλο βαθμό αυθαιρεσίας. Εχουν γίνει αυθαίρετες επεκτάσεις αυτά είναι επικίνδυνα».

Σημείωσε πως οι σεισμοί που έχει δώσει η περιοχή δεν ξεπερνούν τα 4,3 Ρίχτερ και ανέφερε πως «η Θήβα είναι μια μεγάλη ιστορία και έχουμε τον κόσμο στα κάγκελα με ευθύνη δικιά μας. Το Δεκέμβρη ξεκίνησε μια δράση ανατολικά της Θήβας εδώ και λίγο καιρό πήγε δυτικά. Το ρήγμα αυτό είναι σχετικά μικρό, είναι κάτω από την πόλη δίνει μικρά γεγονότα. Τα μεγαλύτερα που γράψαμε ήταν ένα πάνω από 4 και ένα 4,3. Δεν είναι όπως το Αρκαλοχώρι όπου είχαμε δεκάδες πάνω από 4. Έγιναν δυο επιτροπές σεισμικού κινδύνου στις οποίες συζητήθηκε η ευρύτερη περιοχή και εκεί είπαμε ότι η περιοχή η ευρύτερη όχι συγκεκριμένα η Θήβα, έχει και μεγάλα ρήγματα μπορούν να δώσουν ακόμα και 6,5, πχ η Σάμος, η Κεφαλονιά. Δεν είπαμε ότι η Θήβα κινδυνεύει από 6,5 από το συγκεκριμένο σεισμό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA