Μενού
  • Α-
  • Α+

Απόλυτη ερημιά επικρατούσε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη στην πρώτη νύχτα μετά το μίνι lockdown που επιβλήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού, την ώρα που οι ΜΕΘ-COVID στην πόλη έχουν πληρότητα 100%. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης άρχισαν να… κατεβάζουν ρολά και μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ελάχιστα ήταν τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στους δρόμους.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το thestival.gr, σε αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης είχαν στηθεί αστυνομικά μπλόκα, τα οποία πραγματοποιούσαν ελέγχους σε πεζούς και οχήματα. Αναλυτικά, το τοπικό lockdown που εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι και αποφάσισε η κυβέρνηση προβλέπει τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από χθες Παρασκευή 1η Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 το πρωί.

Ασφυκτικά γεμάτες οι ΜΕΘ-COVID στη βόρεια Ελλάδα

Την ίδια ώρα, ασφυκτικά γεμάτες είναι πλέον οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας COVID των νοσοκομείων σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη, με την ΠΟΕΔΗΝ να επισημαίνει την αδυναμία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών, λόγω των αναστολών εργασίας που επιβλήθηκαν στους υγειονομικούς για τον μη εμβολιασμό τους.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή λειτουργούν 71 κλίνες ΜΕΘ-COVID, ενώ πέρσι, στην κορύφωση του τρίτου κύματος κορονοϊού, υπήρχαν πάνω από τις διπλάσιες (193). Μάλιστα, η πληρότητα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 100%, αφού οι 15 κλίνες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ είναι καλυμμένες, όπως και οι 15 του Ιπποκρατείου, οι 11 του Παπαγεωργίου, οι 22 του Παπανικολάου και οι 8 του Αγίου Δημητρίου. Όσο για τις ΜΕΘ-COVID στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, Κατερίνη (4/4), Γιαννιτσά (6/6), Πτολεμαΐδα (6/6) και Κοζάνη (5/5) βρίσκονται, επίσης, στο 100% της πληρότητας, στο Νοσοκομείο Πολυγύρου διαθέσιμη είναι μόλις μία κλίνη ΜΕΘ-COVID (από τις 5), στο Νοσοκομείο Σερρών δύο (από τις 10) και στην Εδεσσα μία (από τις τρεις).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA