Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλαγή στην ηγεσία του ΕΟΔΥ, καθώς όπως αναμενόταν τις τελευταίες ημέρες, αποχώρησε από τη θέση του προέδρου ο Παναγιώτης Αρκουμανέας και πλέον αναζητείται το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει. Ο κ. Αρκουμανέας είχε ενημερώσει σχετικά με την πρόθεσή του για την αποχώρηση από τη θέση του επικεφαλής του Οργανισμού και σήμερα γνωστοποίησε μέσω επιστολής την απόφασή του.

Πλέον αναζητείται η διάδοχη κατάσταση και το πρόσωπο που θα βρεθεί στη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Υπήρξαν επαφές με τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, που παραμένει υποψήφιος για τη θέση, συγκεντρώνοντας ελάχιστες πλέον πιθανότητες, ωστόσο εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις καθηγητών.

Μάλιστα σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις αναμένεται να διαδραματίσει ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο ίδιος δεν θα αναλάβει κάποια θέση, ωστόσο ανάμεσα στους υποψηφίους είναι πρόσωπα, καθηγητές, που βρίσκονται κοντά του. Οι αποφάσεις αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ακόμη δεν έχει υπάρξει απόφαση.

Συστήνεται ανεξάρτητη επιτροπή Δημόσιας Υγείας

Την ίδια στιγμή εξελίξεις αναμένονται αναφορικά με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Όπως σας είχε ενημερώσει το Reader υπάρχουν καιρό τώρα σκέψεις για ανακατατάξεις και ενδεχομένως μείωση των μελών της. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας είναι η δημιουργία μιας νέας επιτροπής. Συγκεκριμένα στα πλάνα του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, βρίσκεται η σύσταση μιας εθνικής επιτροπής Δημόσιας Υγείας, η οποία θα είναι ολιγομελής και ανεξάρτητη. Ο ρόλος της θα είναι κυρίως συμβουλευτικός ενώ στις αρμοδιότητές της δεν θα βρίσκονται μόνο θέματα που έχουν να κάνουν με την παμνδημία του κορονοϊού και την αντιμετώπισή της, αλλά συνολικά τα θέμα της Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα, παραμένει ως έχει προς το παρόν η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων τόσο σε σύνθεση όσο και σε αρμοδιότητες. Σύντομα αναμένονται οι αποφάσεις για τις αλλαγές που θα γίνουν ωστόσο θα συνεχίσει να υφίσταται παράλληλα με την υπό σύσταση επιτροπή της Δημόσιας Υγείας. Άλλωστε κεντρική εκτίμηση αρκετών στο Μαξίμου είναι ότι τα μέλη της Επιτροπής, ενώ έχουν κάνει πολλή δουλειά, από ένα σημείο και μετά έχασαν τον δρόμο. Η αλλαγή στην Επιτροπή, δε, είναι και ένα σημάδι επιστροφής στην κανονικότητα, με δεδομένη τη δήλωση των κυβερνητικών στελεχών ότι δεν συζητείται ένα νέο γενικευμένο lockdown.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA