Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστιες ζημιές σε κτήρια έχει προκαλέσει ο μεγάλος σεισμός που χτύπησε την Κρήτηαναγκάζοντας πολλές οικογένειες να μείνουν στις σκηνές, αφού πλέον τα σπίτια τους δεν μπορούν να κατοικηθούν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός βρέφους μόλις 10 ημερών, το οποίο διαμένει σε σκηνή μαζί με τους γονείς του στο Αρκαλοχώρι.

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός στην Κρήτη: Η αντίδραση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου σε απευθείας σύνδεση

Η Παιδιατρική Μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού», βρέθηκε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του Αρκαλοχωρίου και εξέτασε δωρεάν όλα τα παιδιά. Ένα από αυτά ήταν και το βρέφος και όπως αναφέρει το cretapost.gr χαίρει άκρας υγείας παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες ζει κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Η οικογένειά του νεογνού είχε έρθει από τη Βουλγαρία και την ώρα του σεισμού βρισκόταν μέσα στο σπίτι της. Όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε το νησί, η μητέρα πήρε το μωρό αγκαλιά και έτρεξε προς τον δρόμο. Το σπίτι τους έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και δεν είναι κατάλληλο προς χρήση με αποτέλεσμα να ζουν τις τελευταίες ημέρες στις σκηνές που έχουν στηθεί για τους σεισμόπληκτους. Η οικογένεια ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να βρει μια καλύτερη ζωή, δυστυχώς όμως τα έχασαν όλα και πλέον δεν έχουν άλλη επιλογή απ' το να γυρίσουν πίσω.

Η ίδια σε δηλώσεις της ανέφερε ότι: «Φοβηθήκαμε πολύ και ακόμα φοβόμαστε(...) Δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ. Θέλουμε να φύγουμε για την Βουλγαρία. Αυτό που ζήσαμε ήταν τρομακτικό και ακόμα δεν έχουμε ηρεμήσει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA