Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ έπειτα από την παραίτησή του που επισφραγίστηκε με τη σχετική επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Παράλληλα συνεχίζονται οι επαφές για τον αντικαταστάτη του, το πρόσωπο που θα αναλάβει επικεφαλής του Οργανισμού.

Εξετάζονται περιπτώσεις καθηγητών καθώς όπως όλα δείχνουν η περίπτωση του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ανάμεσα στους υποψηφίους βρίσκονται μεταξύ άλλων ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας Θεοκλής Ζαούτης, που είναι παράλληλα μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η υποψηφιότητα του δείχνει να είναι ισχυρή, χωρίς ωστόσο να έχουν παρθεί αποφάσεις.

Ένα ακόμη πρόσωπο που προκρίνεται είναι εκείνο της ιατρού και καθηγήτριας Παγώνας Λαγού. Η κ. Λαγού είναι επίσης μέλος της Επιτροπής ενώ παραμένει και προϊσταμένη των Εργαστηρίων του ΕΚΠΑ.

Οι τελικές αποφάσεις όπως και οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Νέα επιτροπή Δημόσιας Υγείας

Εξάλλου, όπως σας έχει ενημερώσει σχετικά το Reader στα πλάνα βρίσκεται η σύσταση μιας νέας επιτροπής που  στις αρμοδιότητές της δεν θα βρίσκονται μόνο θέματα που έχουν να κάνουν με την παμνδημία του κορονοϊού και την αντιμετώπισή της, αλλά συνολικά τα θέμα της Δημόσιας Υγείας.

Την ίδια στιγμή παραμένει ως έχει προς το παρόν η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων τόσο σε σύνθεση όσο και σε αρμοδιότητες. Σύντομα αναμένονται οι αποφάσεις για τις αλλαγές που θα γίνουν ωστόσο θα συνεχίσει να υφίσταται παράλληλα με την υπό σύσταση επιτροπή της Δημόσιας Υγείας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA