Μενού
  • Α-
  • Α+

Παραλίγο να γίνει ατύχημα στο Αιγαίο. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA αλλά και του Open TV, την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια των αερομαχιών Τούρκος πιλότος μαχητικού προχώρησε σε επικίνδυνη διασταύρωση με ελληνικό F-16 κατά τη διάρκεια αναχαίτισης. Όλα έγιναν στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης. Συνολικά 8 τουρκικά F-16 σε σχηματισμό τεσσάρων ζευγαριών, εκ των οποίων τα 6 οπλισμένα, παραβίασαν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο ανάμεσα από Χίο – Σάμο. Tα 8 ελληνικά μαχητικά – όλα οπλισμένα – που βρίσκονταν στον αέρα ξεκίνησαν τις διαδικασίες αναχαίτισης.

Την Πέμπτη το πρωί, μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο ενα ζευγάρι τούρκικων μαχητικών, ενώ την ίδια ώρα απογειώθηκε ένα αντίστοιχο ελληνικό ζευγάρι μαχητικών F-16. Τα ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν τα τούρκικα ωστόσο, τα τούρκικα μαχητικά δεν υπάκουσαν στις εντολές με αποτέλεσμα να γίνει εμπλοκή. Οι δύο πλευρές προέβησαν σε αερομαχίες, ωστόσο το ένα τούρκικο μαχητικό έκανε μία απότομη κίνηση, και πέρασε μπροστά από το ελληνικό πρόλαβε τα χειρότερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA