Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα χρόνο μετά την ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης, με την οποία η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση από το Εφετείο, ακροδεξιά στοιχεία προσπαθούν να δείξουν πως είναι ακόμα εδώ με συνεχείς προκλήσεις και επιθέσεις. Οι κουκουλοφόροι της ακροδεξιάς έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους ξεκινώντας τη δράση τους στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη. Εικόνες που όλοι ελπίζαμε πως δεν θα ξαναδούμε ποτέ, με ναζιστικούς χαιρετισμούς και ιαχές «Χάιλ Χίτλερ» δυστυχώς ξαναεμφανίστηκαν και μαζί με αυτές ήρθαν και τα πλάνα με φασίστες να ξυλοκοπούν χωρίς οίκτο μαθητές και πολίτες επειδή έκαναν το «λάθος» να δώσουν το «παρών» σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις.

Και αυτά τα περιστατικά φαίνεται πως ολοένα και αυξάνονται, με χαρακτηριστική ημέρα τη σημερινή (3/10), όπου ακροδεξιά στοιχεία έκαναν την εμφάνιση τους σε Θεσσαλονίκη και Νέο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής, φασίστες επιτέθηκαν εναντίον μελών της νεολαίας της ΚΝΕ στην περιοχή της Ηλιούπολης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης πληροφορήθηκαν ότι μέλη της ΚΝΕ, περίπου 20 άτομα, μοίραζαν φυλλάδια στην πλατεία Ελευθερίας, έφτασαν στο σημείο και αμέσως τους επιτέθηκαν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το grtimes.gr, περίπου 10 άτομα κινήθηκαν προς το σημείο και χτύπησαν τη νεολαία της ΚΝΕ και όποιον άλλον έβλεπαν μπροστά τους με αλυσίδες και ρόπαλα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 4 άτομα. Τρία από αυτά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σύμφωνα με τα μέλη της ΚΝΕ τα χτυπήματα ήταν εξαιρετικά δυνατά ακόμη και στο κεφάλι, πράγμα το οποίο δείχνει το μένος των ακροδεξιών. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία προχώρησε σε 14 προσαγωγές.

Δείτε τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν μπροστά στο περιστατικό:

Οι φασίστες όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά εμφανίστηκαν και το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όταν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΚΕΕΡΦΑ ομάδα κρανοφόρων επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους. Όπως φαίνεται και σε βίντεο που δημοσίευσαν στη σελίδα τους μέλη της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) φαίνεται ομάδα ατόμων που φορούν κράνη να επιτίθενται σε άτομα που ήταν συγκεντρωμένα στο σημείο.

Όπως σημειώνουν στις αναρτήσεις η επίθεση έγινε «με την κάλυψη της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου. Η εκδήλωση που έχει διοργανωθεί από την Κίνηση είναι για την επέτειο του ενός έτους από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν δημοτικοί σύμβουλοι από τους γύρω Δήμους και πολίτες ενώ θα ακολουθήσει και συναυλία. Σύμφωνα με την αστυνομία, από την επίθεση της ομάδας των 10-15 ατόμων (χωρίς διακριτικά) υπήρξαν τραυματισμοί, δίχως ωστόσο να χρειαστεί να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για προσαγωγές ή συλλήψεις.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=322&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkeerfapage%2Fvideos%2F551327189484684%2F&show_text=false&width=560&t=0
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA