Μενού
  • Α-
  • Α+

Όταν έγινε γνωστή η παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από την θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ, το όνομα του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ακούστηκε ως ένα από τα υποψήφια για την διάδοχη κατάσταση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες επικρατέστεροι διάδοχοι μεταξύ άλλων είναι ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας Θεοκλής Ζαούτης, που είναι παράλληλα μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η υποψηφιότητα του δείχνει να είναι ισχυρή, χωρίς ωστόσο να έχουν παρθεί αποφάσεις. Ένα ακόμη πρόσωπο που προκρίνεται είναι εκείνο της ιατρού και καθηγήτριας, Παγώνας Λαγού. Η κ. Λαγού είναι επίσης μέλος της Επιτροπής ενώ παραμένει και προϊσταμένη των Εργαστηρίων του ΕΚΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Στο 100% η πληρότητα των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη - Τι θα γίνει με μέτρα και παρελάσεις

Πάντως ο ίδιος ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δεν αποκάλυψε περισσότερα αναφορικά με τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της υποψηφιότητάς του. Στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού ο κ.Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στο μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη: «Το θέμα της μουσικής είναι πραγματικά δύσκολο, γιατί εξαρτάται όπως το αναλύει ο καθένας. Αν σε ένα μαγαζί εστίασης υπήρχαν μουσικοί που έπαιζαν μπουζούκι και όλοι κάθονταν στις σωστές αποστάσεις και άκουγαν τη μουσική δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εάν η μουσική παίζει όλη νύχτα στο μπαρ και είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να φοράμε τις μάσκες, ο κίνδυνος να μεταδοθεί είναι μεγάλος», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Η άποψη του κ. Βασιλακόπουλου είναι ότι αυτά θα έπρεπε να λειτουργούν μόνος με εμβολιασμένους και με αυστηρό έλεγχο. Ακόμα και σήμερα οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν μας επιτρέπουν να είμαστε σε μαγαζιά με εξωτερικούς χώρους. «Ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού με τον εμβολιασμό μειώνεται στο 65%».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA