Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ακόμα καταγγελία για όσα έγιναν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, έγινε από μητέρα μαθήτριας. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι το παιδί της έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στο σχολείο της από φασίστες. Όπως είπε η κόρη της «έκανε καταγραφή των γεγονότων μέσα στο σχολείο, κάτι που εξόργισε και τους μέσα και τους έξω από το σχολείο και δέχθηκε επίθεση και όσοι πήγαν να την υπερασπιστούν ξυλοκοπήθηκαν εξίσου άγρια μέσα στο σχολείο από μαθητές του σχολείου», είπε μεταξύ άλλων η μητέρα της 15χρονης.

Όπως λέει η κόρη της έχει υποστεί σοκ και δεν θέλει να πάει στο σχολείο, ενώ είπε και άλλοι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους γιατί φοβούνται. Σχετικά με την στάση των καθηγητών του σχολείου, είπε ότι δεν παρενέβησαν στο περιστατικό σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι τις ημέρες των επεισοδίων «το μόνο παρόν ήταν η απουσία τους».

Παράλληλα μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για παραβατική συμπεριφορά και στο παρελθόν από τα παιδιά που επιτέθηκαν στην κόρη της και τόνισε ότι «το αυγό πρέπει να σπάσει και τα φιδάκια να πατηθούν».

«Φρούριο» το σχολείο μετά τα επεισόδια

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται και σήμερα, Δεύτερα, 4 Οκτωβρίου, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τα σχολεία την προηγούμενη εβδομάδα. Κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει το τετράγωνο του σχολείου και η άφιξη των μαθητών έγινε κάτω από ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αποκλείσει περιμετρικά την περιοχή και η προσέλευση προς το σχολείο επιτρέπεται μόνο στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές.

Πριν χτυπήσει πάντως το κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτων, φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο για να μοιράσουν φυλλάδια και να καλέσουν σε συγκέντρωση την προσεχή Πέμπτη στις 18.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου και μια ώρα μετά σε συναυλία στην Πλατεία Αγίας Σοφίας. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη και φυλάκιση των μελών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα στις 12:00, αντιεξιουσιαστές θα πραγματοποιήσουν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες στα επεισόδια του Σαββάτου κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας. Οι δύο συλληφθέντες, 28 και 32 ετών αναμένεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, επεισόδια είχαν σημειωθεί έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου Θεσσαλονίκης με συγκρούσεις που μαθητών και εξοσχολικών από τον ακροδεξιό χώρο, συγκρούσεις που συνεχίστηκαν και σε αντιφασιστική πορεία, το απόγευμα της Τετάρτης. Tα επεισόδια συνεχίστηκαν την Κυριακή, όποτε και ομάδα 15 ακροδεξιών επιτέθηκε σε μέλη της ΚΝΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA