Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τη σύλληψη του ακροδεξιού που συμμετείχε στην επίθεση εναντίον αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα, η αστυνομία έφτασε στην ταυτοποίηση ατόμων που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Κυριακής.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις από την αστυνομία, ωστόσο με βάση τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει πρόκειται για πρόσωπα ομάδας ακροδεξιών γνωστά στις Αρχές της πόλης.

«Θα μπορούσαν να μας έχουν σκοτώσει»

Η συγκεκριμένη επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά την επίθεση ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη, σε μέλη της ΚΝΕ. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης πληροφορήθηκαν ότι μέλη της ΚΝΕ, περίπου 20 άτομα, μοίραζαν φυλλάδια στην πλατεία Ελευθερίας, έφτασαν στο σημείο και επιτέθηκαν εναντίον τους. περίπου 10 άτομα κινήθηκαν προς το σημείο και χτύπησαν τη νεολαία της ΚΝΕ και όποιον άλλον έβλεπαν μπροστά τους με αλυσίδες και ρόπαλα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 4 άτομα. Τρία από αυτά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Ήμουν μπροστά στην επίθεση. ενώ στεκόμασταν ήρεμα στο πεζοδρόμιο, ξαφνικά 10-15 άτομα εμφανίζονται στο απέναντι πεζοδρόμιο, ήρθαν προς τα πάνω μας. Ήταν απότομο, τρομακτικό. Με το σώμα τους έπεσαν πάνω μας, αλαλάζοντας. Ερχόντουσαν μέσα από τα στενά. Βλέπω δύο αλυσίδες να είναι στον αέρα. Κάποιοι τις κράδαιναν και τις έριξαν πάνω στα παιδιά. ήμουν τυχερή γιατί ήμουν στην γωνία του πεζοδρομίου. Ήταν βίαιοι, θρασύδειλοι, άνανδροι και ύπουλοι. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ήθελαν να μας χτυπήσουν. Θα μπορούσαν να μας είχαν σκοτώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά στο MEGA η Αθηνά Μπέλλου, η οποία μαζί με μέλη της ΚΝΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δέχθηκε επίθεση από ακροδεξιούς στην πλατεία Ηλιούπολης στην Θεσσαλονίκη.

Όπως περιέγραψε η ίδια, στον τόπο της επίθεσης υπήρχαν και παιδιά, ενώ, συνέχισε, η επίθεση τερματίστηκε χάρη στην πάλη που έκαναν οι άνθρωποι που δέχθηκαν την επίθεση. «Είναι δολοφονική συμμορία οι άνθρωποι» τόνισε για τους ακροδεξιούς που τους επιτέθηκαν, που όπως είπε, επρόκειτο για νεαρά άτομα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.