Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς ένας άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων, καβάλησε με το αγροτικό του όχημα το πεζοδρόμιο κι έφτασε μέχρι τους εύζωνες στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο. Κατά πληροφορίες, ο άνδρας, φέρεται να ήταν εν εξάλλω και φώναζε «θα ανατιναχθώ».

Το Σύνταγμα έχει κλείσει, ενώ έφτασε επί τόπου και το ΤΕΕΜ για να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει εκρηκτικός μηχανισμός στο αγροτικό αυτοκίνητο. Τελικά, όπως αποδείχθηκε ο άνδρας, είχε στην καρότσα του αγροτικού δύο μπιτόνια με πετρέλαιο και μία φιάλη υγραερίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συνδεσμολογία μεταξύ τους κι άρα εκρηκτικός μηχανισμός.

O άνδρας φέρεται να είχε στο αγροτικό μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, εισήλθε στην πλατεία με ανοιχτή τη μικροφωνική και φώναζε «θα σας ανατινάξω». Το αγροτικό έγραφε πάνω: «Οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα, αποδείξεις εδώ», και «Λαϊκό Δικαστήριο».

Στο σημείο έφτασε η Αντιτρομοκρατική και το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε αμέσως, ενώ ο άνδρας συνελήφθη. Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο μετά τις 11:00 και η λεωφόρος Αμαλίας που είχε αποκλειστεί.

Η επιστολή του εισβολέα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA