Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κύμα των ανατιμήσεων δεν σταματά μόνο στο φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα καθώς αναμένονται μεγάλες αυξήσεις και στο πετρέλαιο θέρμανσης με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως η τιμή φέτος θα κινηθεί πάνω από το 1,10 ευρώ το λίτρο με το ανώτατο όριο να μην είναι ακόμη γνωστό. 

Οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί διεθνώς είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζιάγκα. Σημείωσε ότι η τιμή του αργού το τελευταίο χρόνο ανέβηκε κατά 65% και το βαρέλι brent την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε τα 80 δολάρια.

Λόγω αυτή της εξέλιξης, οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθούν εφέτος πάνω από το 1,10 ευρώ το λίτρο και δεν ξέρουμε που θα φτάσουν επισημαίνει. Πάνω από 1,20 ευρώ το λίτρο στα αστικά κέντρα, και ακόμη περισσότερο στην επαρχία και στα νησιά εκτιμά η κ. Ζιάγκα.

Η Ομοσπονδία βενζινοπωλών ζητάει από την κυβέρνηση φθηνά καύσιμα και φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης. Στην Ελλάδα έχουμε από την πιο βαριά φορολογία στα καύσιμα στην Ευρώπη. Τα 3/4 της τιμής των καυσίμων είναι φόροι. Το «κλειδί» για φθηνά καύσιμα είναι η μείωση του ειδικού φόρου, τονίζει η κ. Ζιάγκα. Έχει πολύ δουλειά το κράτος να κάνει, καταλήγει η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής.

Επίδομα θέρμανσης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει από τις 15 Οκτωβρίου, με αίτηση στο myθέρμανση της ΑΑΔΕ.

Το ποσό της επιδότησης ξεκινάει από τα 96 ευρώ και φτάνει στα 780 ευρώ. Τα 780 ευρώ όμως για να τα πάρει κάποιος θα πρέπει να κατοικεί στην πιο ορεινή περιοχή και να έχει 6 παιδιά.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι:

  • 12.000 ευρώ για άγαμο
  • 22.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια
  • 20.000 ευρώ για οικογένεια χωρίς τέκνα +2.000 ευρώ για κάθε τέκνο

Αξία ακίνητης περιουσίας:

  • Έως 130.000 ευρώ για τους άγαμους
  • Έως 250.000 ευρώ για έγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA