Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενας αγρότης από τη Μεσσηνία, είναι ο «δράστης» της εισβολής με ένα αγροτικό αυτοκίνητο, με το οποίο έφτασε σχεδόν μέχρι το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και ο άνδρας που φέρεται να φώναζε «θα σας ανατινάξω» συνελήφθη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, καθώς ο 58χρονος είχε στην καρότσα του αυτοκινήτου του δύο μπιτόνια με βενζίνη και μία φιάλη υγραερίου, τα οποία δεν είχαν συνδεσμολογία μεταξύ τους.

Ο εισβολέας φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, πάνω στο όχημά του είχε γράψει, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ άλλων, διάφορες λέξεις όπως «ιστοριογράφος», «λαϊκό δικαστήριο» και «ιαματικές πηγές». Ο 58χρονος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Παράλληλα, δόθηκε στην κυκλοφορία η λεωφόρος Αμαλίας, που είχε κλείσει λόγω του περιστατικού. Στα υπάρχοντά του που κατασχέθηκαν από τις Αρχές υπήρχε και το «μανιφέστο» που αιτιολογούσε την πράξη του.

Το μανιφέστο του αγρότη, έχει αποδέκτες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κι αφού εύχεται σε αμφοτέρους υγείας κι επιτυχία στα καθήκοντά τους (!) απαριθμεί τους λόγους που προέβη στην πράξη του. Ο αγρότης φέρεται να έγινε έξαλλος με:

  1. κλοπή αρχαίου μνημείου του Ναού Παμίσου
  2. κλοπή οικοδομικής αδείας υλοιποίηση σχεδίου κλοπής οικοπέδου
  3. ιαματική και λοιπές πηγές του ποταμού Παμίσου 
  4. ιστορικό δένδρο ο πλάτανος του Αγίου Φλώρου

Δείτε όλη την επιστολή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA