Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυτεπάγγελτη αστυνομική έρευνα προκάλεσε η συναυλία που έδωσε ο Γιάννης Πάριος το περασμένο Σάββατο (02/10) στο Θέατρο Γης, στη Θεσσαλονίκη, καθώς από υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι παραβιάστηκαν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Από το Α.Τ. Λευκού Πύργου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των διοργανωτών της συναυλίας, η οποία υποβλήθηκε ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συναυλία απευθυνόταν μόνο σε καθήμενους, μέτρο το οποίο παραβιάστηκε όταν κάποιοι εκ των παρευρισκομένων σηκώθηκαν και χόρεψαν πάνω στη σκηνή. Στη δικογραφία δεν περιλαμβάνεται ο δημοφιλής καλλιτέχνης ο οποίος φαίνεται να διέκοψε πρόωρα τη συναυλία.

Η συγκεκριμένη συναυλία του Γιάννη Πάριου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εν μέσω μίνι lockdown στην πόλη λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού. Σχεδόν όλο το θέατρο σηκώθηκε όρθιο και δεκάδες άτομα άρχισαν να χορεύουν μπροστά από την σκηνή, όταν ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής άρχισε να τραγουδάει νησιώτικα. Τα μέτρα καταρρίφθηκαν με τον κόσμο να πιάνεται από τα χέρια και να χορεύει και οι αποστάσεις μηδενίστηκαν. Ο Γιάννης Πάριος, πριν αρχίσει να νησιώτικα έκανε παράκληση στον κόσμο να καθίσει στις θέσεις του αλλά έπειτα από ένα σημείο δεν μπορούσε να συγκρατηθεί το κοινό.

Ο μεγάλος ερμηνευτής σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» αποχαιρέτησε το κοινό, ζητώντας να προσέχουν «για να μην αρρωστήσουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποσχέθηκε πως «χρωστάει» ακόμα τρεις ώρες τραγούδια στο κοινό της πόλης επειδή η συναυλία ολοκληρώθηκε νωρίτερα λόγω των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πριν αρχίσει η συναυλία, έξω από το θέατρο πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία DJs και επιχειρηματίες της πόλης για το παράδοξο που συμβαίνει με την κανονική διεξαγωγή των συναυλία στην πόλη, παρά το μίνι lockdown, ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν να παίξουν μουσική και κρατούν κλειστά τα κέντρα διασκέδασης.

Τέλος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για συναυλία που δόθηκε ένα 24ωρο νωρίτερα στο Θέατρο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων σε συναυλία που έδωσε καλλιτέχνης της ραπ μουσικής. Η έρευνα ανατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης - Συκεών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA