Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι DJ της πόλης - Ζητούν αποζημίωση σε περίπτωση που «κοπεί» η μουσική

Εκατοντάδες DJ στη Θεσσαλονίκη έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στην απαγόρευση μουσικής που εφαρμόζεται στα μαγαζιά της πόλης, λόγω των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού

Πηγή: grtimes.gr
Πηγή: grtimes.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν DJ, ζητώντας να επιτραπεί η μουσική σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση που δεν επιτραπεί η μουσική, οι DJ διεκδικούν να τους δοθεί αποζημίωση. Η απαγόρευση της μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας επιβλήθηκε στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη Θεσσαλονίκη, από την Παρασκευή.

Με κύριο σύνθημα «Θέλουμε πίσω τη δουλειά μας» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο, ενώ μεταξύ άλλων ζήτησαν πως σε περίπτωση που δεν επιτραπεί η μουσική, οι DJ διεκδικούν να τους δοθεί αποζημίωση. Οπως αναφέρει το grtimes.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης Χρήστος Καλτσάς, δήλωσε ότι «έχουμε μείνει ξεκρέμαστοι. Το μέτρο είναι άδικο γιατί έχουνε κλείσει εμάς που τηρούμε τα μέτρα, όσο γίνεται περισσότερο, και έχουν αφήσει τις συναυλίες που με τρεις χιλιάδες κόσμο δεν γίνεται να κρατήσεις οποιοδήποτε μέτρο».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πολλά καταστήματα δε μπορούν να ανοίξουν και ακόμα περισσότερα δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά ή έχουν μείωση τζίρου. «Αυτό το μέτρο θίγει όλο τον κλάδο της εστίασης», τόνισε, με τη Θεσσαλονίκη να μετρά περισσότερα από 200 μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όπως είπε. Ακόμη, ο DJ Ελευθέριος Γαλής ανέφερε πως «ήρεμα και ειρηνικά διαμαρτυρόμαστε για τη διακοπή της μουσικής, ενώ οι περισσότεροι DJ έχουν εμβολιαστεί», σημειώνοντας ότι την ώρα που η μουσική έχει σταματήσει εδώ και ημέρες, υπάρχουν κάποιες συναυλίες που γίνονται συνεχόμενα. «Είναι άδικο αυτό για εμάς, γιατί και εμείς από αυτό ζούμε, έχουμε οικογένειες, τα έξοδα τρέχουν». Κλείνοντας, ξεκαθάρισε ότι με μια φράση αυτό που λένε είναι ότι: «Θέλουμε τις δουλειές μας πίσω».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#διαδήλωση #Θεσσαλονίκη #Μέτρα #Lockdown

Best of Internet