Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Υπουργείο Παιδείας: Δεν μετρούν οι απουσίες των μαθητών την ημέρα του εμβολιασμού

Το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε πως οι απουσίες των μαθητών είτε κατά την ημέρα του εμβολιασμού τους είτε την επόμενη, σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα, δεν θα υπολογίζονται

Έγκριση εμβολιασμού σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών (Πηγή: Shutterstock)
Έγκριση εμβολιασμού σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών (Πηγή: Shutterstock)

Δεν θα παίρνουν απoυσίες οι μαθητές που απουσιάζουν από τα μαθήματά τους ώστε να εμβολιαστούν ή έχουν συμπτώματα την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας. Ουσιαστικά οι μαθητές μπορούν να λείπουν δίχως η απουσία τους να προσμετράται στις συνολικές του έτους, ώστε να λάβουν είτε την πρώτη είτε τη δεύτερη δόση του εμβολίου και το ίδιο ισχύει και την επόμενη ημέρα, σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται «δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους. Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού».

Ενώ προσθέτει πως: «Οι απουσίες των μαθητών/τριών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον/τη Διευθυντή/τρια το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους».

Image
(πηγή: Υπουργείο Παιδείας)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Υπουργείο Παιδείας #Μαθητές #εμβολιασμός

Best of Internet