Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι άτομο «επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» σύμφωνα με τα όσα εκθέτει η εισαγγελέας στην πρότασή της προς το Δικαστικό Συμβούλιο, με την οποία εισηγείται την παραπομπή του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για 4 βιασμούς. Αναφερόμενη λεπτομερώς στις εις βάρος του καταγγελίες κρίνει πως για τον γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

Διαβάστε ακόμη: Λιγνάδης: Πρόταση του Εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη για 4 βιασμούς

Η εισαγγελική λειτουργός μάλιστα προτείνει προς στο δικαστικό συμβούλιο και την παραμονή του στη φυλακή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022 καθώς όπως σημειώνει: «Σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει, ενώ από την άλλη επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματα του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματα του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Δημήτρης Λιγνάδης: Μηνύσεις εναντίον θυμάτων και μαρτύρων

Ταυτόχρονα, ο Δημήτρης Λιγνάδης φέρεται να κατέθεσε μηνύσεις κατά των θυμάτων και των μαρτύρων της δίκης. Ο δικηγόρος των θυμάτων, Γιάννης Βλάχος, έκανε μάλιστα λόγο για τρομοκράτηση και επίδειξη επιθετικότητας. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, κρατείται στις φυλακές Τρίπολης από τα τέλη Φεβρουαρίου. «Η πλευρά του κ. Λιγνάδη, ασκώντας δικαιώματα που της παρέχει ο νόμος, έχει μηνύσει τα θύματα και όλους τους μάρτυρες. Από εκεί και πέρα η εξέλιξη αυτών των μηνύσεων θα ξεκινήσει όταν τελειώσει η εκδίκαση των κατηγοριών κατά του Δημήτρη Λιγνάδη. Οι μηνύσεις αυτές δικονομικά δεν μπορούν να επηρεάσουν τη δίκη του κ. Λιγνάδη», δήλωσε ο κ. Βλάχος, δικηγόρος δύο εκ των θυμάτων του ηθοποιού, μιλώντας στο MEGA.

«Η πλευρά Λιγνάδη υποστηρίζει πως όσα έχουν καταθέσει τα θύματα είναι ψευδή. Εάν ο κ. Λιγνάδης καταδικαστεί, αυτές οι μηνύσεις δεν έχουν καμία τύχη. Εάν αθωωθεί, τότε θα εξεταστεί εάν τα θύματα και οι μάρτυρες είχαν δόλο για να μηνύσουν τον κ. Λιγνάδη. Θέλω να τονίσω ότι η διαδικασία αυτή σκοπεύει στην κατατρομοκράτηση των θυμάτων». «Είναι δικαίωμά του να κάνει μηνύσεις, αλλά η υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη έχει επιδείξει μία απαράδεκτη επιθετικότητα στα θύματα, όταν προσπάθησε να τα κατασπηλώσει ηθικώς», κατέληξε ο κ. Βλάχος. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα μέχρι στιγμής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA