Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Σέρρες και Καρδίτσα οι επόμενες πόλεις που θα επιβληθεί μίνι lockdown

Στο «κόκκινο» Σέρρες και Καρδίτσα – Έρχονται περιοριστικά μέτρα - Παράλληλα, θα συνεχίσουν να είναι στην ίδια κατηγορία τόσο η Θεσσαλονίκη, όσο και οι άλλες δέκα περιοχές που είχαν κριθεί σε κατάσταση έκτακτων μέτρων.

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες στις Σέρρες και στην Καρδίτσα οδήγησε την επιτροπή των επιδημιολόγων στην απόφαση οι συγκεκριμένες περιοχές να μπουν στο «κόκκινο», κάτι το οποίο συνεπάγεται με επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα, κοινώς, μίνι Lockdown!

Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου και επίσημα Σέρρες και Καρδίτσα να μπουν σε καθεστώς μίνι Lockdown, μετά τη συρροή πολλών κρουσμάτων.

Επίσης παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στις υπόλοιπες 11 κόκκινες περιοχές που είναι οι: Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Να σημειωθεί ότι στις περιοχές που εφαρμόζεται μίνι Lockdown ισχύουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Lockdown #Κορονοϊός #Σέρρες #Καρδίτσα

Best of Internet