Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Πέμπτη συνεχίζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την επίθεση με βιτριόλι. Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης (5/10) εξετάστηκαν πάνω από 10 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ήταν συνάδελφοι της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ένα μάρτυρας που βρισκόταν σε φυτώριο της περιοχής, μια συνάδελφος της Εφης Κακαράντζουλα και ένας γείτονας του θύματος που είχε δει την κατηγορούμενη να παρακολουθεί το σπίτι σχεδόν 6 μήνες πριν την επίθεση με το βιτριόλι.

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με βιτριόλι: «Είχα χαλαρή σχέση με την Έφη Κακαράντζουλα, την Ιωάννα Παλιοσπύρου την βλέπω πρώτη φορά» - Η κατάθεση του 40χρονου

Γείτονας της Ιωάννας κατέθεσε περιστατικό παρακολούθησης της γειτονιάς από μια γυναίκα την οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο της Εφης Κακαράντζουλα όταν ρωτήθηκε σχετικά από την έδρα. «Ο γιος μου στις 22 Ιανουαρίου, είδε το βράδυ ένα άτομο κρυμμένο σε μια πρασιά στην πολυκατοικία μας και δίπλα στην πολυκατοικία της Ιωάννας. Το παιδί μου το είπε έντρομο. Βγήκα στο μπαλκόνι. Είδα ένα άτομο στην πρασιά με σκούφο. Ρώτησα: "θέλετε κάτι;" και έφυγε τρέχοντας. Κατάλαβα από το δρασκελισμό ότι ήταν γυναίκα και μάλιστα νέα γυναίκα. Πήρα ένα φίλο μου ταξιάρχο να ελέγξει την περιοχή γιατί είχαν συμβεί κλοπές. Ενημέρωσα τους συγκατοίκους στην πολυκατοικία. Μετά από κάποιες ημέρες ενημερώθηκα ότι το ίδιο πρόσωπο ήταν κάτω από την πολυκατοικία μας και πήγαινε μέχρι την πολυκατοικία της Ιωάννας. Μετά από δυο ημέρες ξανά είδα το ίδιο πράγμα. Την ρώτησα και της είπα ότι είναι δημόσιος χώρος και μου απάντησε: "Δεν θα σου δώσω αναφορά". Το ίδιο βράδυ ήταν πάλι κάτω. Κατεβήκαμε ξανά κάτω και άρχισε να φεύγει» ανέφερε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας ότι «την παρακολουθούσαν όλοι οι γείτονες γιατί είχαν καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει. Εκείνη ερχόνταν απόγευμα μετά τις 7».

«Έλιωνε, έβγαζε μπουρμπουλήθρες»

Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είδε την Ιωάννα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση κατέθεσε ότι η κοπέλα «έλιωνε» μπροστά του. «Έχω μπαρμπέρικο στα 20 μέτρα. Στα  δέκα δευτερόλεπτα που χαιρετηθήκαμε με την Ιωάννα άκουσα φωνή. Πάω στην κοπέλα λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά. Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου.Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Ειχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας» είπε ο μάρτυρας.

Η κατάθεση της συναδέλφου 

Για την συμπεριφορά και τις ενέργειες της κατηγορούμενης μια ημέρα πριν την επίθεση αλλά και τις ημέρες μετά περιέγραψε μια συνάδελφος της: «Στις 19/5/2020 καθυστέρησε να έρθει στην εργασία, κανονικά δουλεύαμε 9-5, δεν θυμάμαι τι ώρα ήρθε αλλά καθυστέρησε. Όταν ήρθε, δεν πρόσεξα κάτι ιδιαίτερο, ήρθε να ξεκινήσει αμέσως γιατί είχε καθυστερήσει και ήταν πάντα τυπική, έπιασε αμέσως δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι άλλο. Την επόμενη μέρα δεν ήρθε στο γραφείο, είχε αιτηθεί άδεια για προσωπικούς λόγους. Είχε πει ότι έχει επαγγελματικό ραντεβού για δουλειά, για μια συνέντευξη» ανέφερε η μάρτυρας…Στις 21/5, όταν επέστρεψε στη δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι που να μου κάνει εντύπωση. Στα διαλείμματα εγώ κατέβαινα κάτω στην είσοδο επειδή καπνίζω και όταν επέστρεφα, ξεκινούσα κατευθείαν δουλειά».

  • Πρόεδρος:Ήταν ευδιάθετη στις 19 και στις 21;
  • Μάρτυρας: Στις 19 ήταν λίγο βιαστική να ξεκινήσει δουλειά επειδή είχε καθυστερήσει, στις 21 δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά τις επόμενες μέρες φαινόταν σαν κάτι να την απασχολούσε και να ήταν στενοχωρημένη. Για τα προσωπικά της ήξερα ότι δεν είχε σταθερή μόνιμη σχέση αλλά είχε σχέση με κάποιον Νώντα, δεν θυμάμαι επίθετο.
  • Εισαγγελέας: Έτυχε ως είδηση να σχολιάσετε την επίθεση με το βιτριόλι; 
  • Μάρτυρας: Φυσικά και το σχολιάσαμε, ήμασταν τέσσερις κοπέλες, λέγαμε ότι ήταν φοβερό αυτό που έγινε, όπως άγγιξε εμένα καταλάβαινα ότι άγγιζε και εκείνη, δεν θυμάμαι να είπε κάτι συγκεκριμένο αλλά όλες νιώθαμε το ίδιο. 
  • Πολιτική Αγωγή: Δηλαδή στις 19, μετά από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, ήρθε και έπιασε κανονικά δουλειά; Χωρίς να δείχνει κάτι διαφορετικό; 
  • Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάτι, μπορεί να μιλούσε στο τηλέφωνο
  • Πολιτική Αγωγή: Στις 21/5 ήταν αγχωμένη;
  • Μάρτυρας: Δεν έδειξε κάτι εκείνη τη μέρα, τις επόμενες μέρες έδειχνε στενοχωρημένη. 

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Πολιτική Αγωγή κατέθεσε και εγγράφως αίτημα να κληθούν οι δύο μάρτυρες που δέχθηκαν κλήσεις αμέσως μετά την επίθεση από την κατηγορούμενη. Ο εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχτηκε να προτείνει επί του αιτήματος καθώς, όπως είπε, «το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κινδυνος ακυρότητας. Επιφυλάσσομαι». 

Η κατάθεση του 40χρονου 

«Χαλαρή φιλική» χαρακτήρισε την σχέση του με την 36χρονη Εφη, στην κατάθεση του ο 40χρονος, που φέρεται ως το πρόσωπο που ώθησε την κατηγορούμενη να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα. Μάλιστα, ο 40χρονος είπε πως δεν είχε δει από κοντά ποτέ την Ιωάννα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και όταν η ίδια είχε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον άνδρα.

«Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω δια ζώσης. Υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις. Θυμάμαι ότι επανέρχονταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την Εφη και θεωρώ ότι ο ίδιος είχε καταλάβει, αλλά επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Περιγράφοντας τη σχέση του και με τις δυο γυναίκες ο 40χρονος είπε πως : «Με την κατηγορούμενη είχαμε μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε ερωτικά περιστασιακή. Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα από το Γενάρη μέχρι το συμβάν είχαμε βρεθεί μια φορά… Την Ιωαννα δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει δια ζώσης. Πριν από 4 χρόνια της είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι αντάλλαξαν εντελώς τυπικά μηνύματα.

«Υπήρξε ένα αίτημα φιλίας από εμένα, μου είπε ότι διεγράφη η διαδικασία και τη ρώτησα γιατί, μου είπε για μια συνεπωνυμία. Μου είπε ότι κάποια ενδιαφέρεται για μένα. Στη συνομιλία που είχα με την παθούσα αναφέρθηκε το όνομα της κατηγορούμενης στο πλαίσιο του αν είναι κοινή μας γνωστή. Για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Παλιοσπύρου δεν δέχθηκα όχληση από την κατηγορούμενη», ανέφερε ο 40χρονος.

Για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, είπε ότι την πληροφορήθηκε πηγαίνοντας στη δουλειά του. «Για την επίθεση σε βάρος της παθούσας άκουσα πηγαίνοντας στη δουλειά και μάλιστα το σχολιάσαμε με ένα συνάδελφο. Ήταν σοκαριστικό και πρωτόγνωρο και μας θύμισε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που περιέγραφαν τέτοιες καταστάσεις. Δεν πήγε ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να είναι κάποιος από τον περίγυρο μου».

-Εισαγγελέας: Το 2018 βρίσκεστε σε ελεύθερη ερωτική σχέση με την κατηγορούμενη; Την Παλιοσπύρου τη γνωρίζετε;

-Μάρτυρας: Όχι, όχι.

-Εισαγγελέας: Περιγράψτε πως έγινε το αίτημα φιλίας στην Ιωαννα;

-Μάρτυρας: Γράφει ονοματεπώνυμο και αριθμό κοινών φίλων.

-Εισαγγελέας: Γιατί κάνατε στο συγκεκριμένο πρόσωπο αίτημα; Ποιος ήταν ο λόγος;

-Μάρτυρας: Δεν υπήρξε συγκεκριμένος λόγος.

-Εισαγγελέας: Μετά την αποδοχή μεσολάβησαν μεταξύ σας συνομιλίες;

-Μάρτυρας: Ναι απλές συνομιλίες σχετικά με κάποιον συνεπωνυμό μου

-Εισαγγελέας: Το επόμενο διάστημα ήσασταν φίλοι ή σας είχε διαγράψει;

-Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Δε βγαίνει κάποια ειδοποίηση. Πρέπει να μπω εγώ στη σελίδα της για να δω αν με έχει διαγράψει κάποιος. Σχετικά με τη διαγραφή μου από τους φίλους της μου είπε ότι υπάρχει ένα πρόσωπο που ενδιαφέρεται για μένα. Της εξήγησα ότι δεν είμαι σε σχέση, μετά εκείνη μου είπε για κάποιον συνεπώνυμο μου και θεώρησα ότι κάπου εκεί έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα».

Γιατί «εξερράγη» ο πρόεδρος!

Η εξέταση του 40χρονου που εμπλέκεται στην επίθεση της Εφης Κακαράντζουλα με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, είχε και στιγμές έντασης στο δικαστήριο. Ειδικά, όταν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ξεκίνησαν να εξετάζουν τον 40χρονο υποβάλλοντας ερωτήσεις για τις ερωτικές του επαφές με την κατηγορούμενη, όπως σε ποιους χώρους βρισκόντουσαν. Η αντεξέταση από τον κ. Νικο Αλεξανδρή, εκ των νομικών παραστατών της Ιωάννας Παλιοσπύρου, προκάλεσε πολλές φορές την παρέμβαση του προέδρου, ο οποίος τον ανακάλεσε στην τάξη επισημαίνοντας ότι ο ρόλος του είναι να κάνει ερωτήσεις και όχι να επιτίθεται στο μάρτυρα. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της κατάθεσης του 40χρονου ο πρόεδρος είπε: «Κύριοι συνήγοροι εδώ γίνεται δίκη. Δεν λειτουργούμε με όρους τηλεόρασης».

Στη συνέχεια ο έτερος δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας ζήτησε κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του μάρτυρα με την κατηγορούμενη, με τον εισαγγελέα να απαντά ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται!

Εισαγγελέας: Το δικαστήριο έχει διατηρήσει ένα επίπεδο. Δεν είναι ανάγκη υπεισερχόμαστε σε προσωπικές λεπτομέρειες. Καλώ όλους να μη διευρύνουν το κατηγορητήριο με θέματα που δεν μας αφορούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA