Μενού
  • Α-
  • Α+

Με όπλο στο χέρι και μπροστά από ένα τανκς φωτογραφιζόταν ο Ιρακινός τζιχαντιστής του ISIS, που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας. Ο 34χρονος Ιρακινός, όπως μπορεί να δει κανείς από τη φωτογραφία – ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, εμφανίζεται μαζί με άλλους τζιχαντιστές

Το βίντεο είχαν παρουσιάσει το 2014 οι New York Times με τίτλο «Η εξέλιξη του ISIS». Το συγκεκριμένο βίντεο είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας, ήταν ανάμεσα στα δεκάδες στιγμιότυπα που έχουν περιληφθεί και εμφανίζει και τον συλληφθέντα στην Αθήνα να κραδαίνει όπλα, σχεδόν πανηγυρικά, έχοντας δίπλα του επίσης οπλισμένους τζιχαντιστές.

Το συγκεκριμένο βίντεο, που παρατίθεται ολόκληρο, δεν ήταν αυτό που οδήγησε τις ελληνικές Αρχές στην σύλληψη του 34χρονου. Βρίσκεται ωστόσο ανάμεσα στο υλικό, το οποίο, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε από τις διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών, με τις οποίες συνεργάστηκε η ΕΛ.ΑΣ. πριν φθάσει στη σύλληψη του Ιρακινού. 

Ο Ιρακινός τζιχαντιστής ζούσε στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια

Σε βάρος του 34χρονου ασκήθηκε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος που αφορά ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (ISIS) από τον εισαγγελέα. Ο Ιρακινός για τον οποίο υπήρξε πληροφόρηση από ξένες υπηρεσίες στις διωκτικές αρχές ότι είχε εμπλοκή με την ισλαμιστική οργάνωση, φαίνεται πως ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Δύο φορές ζήτησε πολιτικό άσυλο

Ο 34χρονος είχε φθάσει στην Ελλάδα, με αρχική στάση την Μυτιλήνη, το 2017 και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα είχε υποβάλει δύο φορές αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο βαθμό, αλλά και οι δύο είχαν απορριφθεί. Το τελευταίο διάστημα είχε προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά των δικαστικών αποφάσεων, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους.

Κατά πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν την παρουσία του στη χώρα αλλά αυτό που επιτάχυνε τις εξελίξεις ήταν ενημέρωση που κατέφθασε από ξένη υπηρεσία πληροφοριών η οποία γνωστοποίησε στις ελληνικές αρχές ότι ο Ιρακινός είχε υπάρξει στέλεχος του ISIS.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του Ιρακινού τζιχαντιστή

Ο 34χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας όπου διαμένει με την οικογένειά του με τις διαδικασίες που αφορούν την ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αδίκημα που θεωρείται διαρκές έγκλημα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακές συσκευές (tablet, κινητά τηλέφωνα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας SIM, κ.α.) οι οποίες απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακό έλεγχο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA