Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ώρα των αποφάσεων για Σέρρες και Καρδίτσα και ακόμα 11 περιοχές της Ελλάδας αφού ο κορονοϊός δείχνει να έχει το... «πάνω χέρι» και οι ειδικοί φοβούνται πως ο έλεγχος θα χαθεί εντελώς αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα. Με το «κόκκινο» φλερτάρουν Σέρρες και Καρδίτσα. Η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συνεδρίασε χθες, εκτίμησε όλους τους επιδημιολογικούς δείκτες ανά περιφέρεια και κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι πρέπει να προχωρήσουν σε περιοριστικά μέτρα. Η απόφαση θα οριστικοποιηθεί σήμερα, κατά τη συνέλευση της ολομέλειας της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Εκτός από τις δυο αυτές περιοχές πάντως, για ακόμη επτά ημέρες παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, την Πιερία, την Ημαθία, την Πέλλα, την Καβάλα, την Καστοριά, την Ξάνθη και την Δράμα, με τους ειδικούς να αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πως αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά θα πρέπει να ληφθούν οι ίδιες αποφάσεις που θα ληφθούν και για τις Σέρρες και την Καρδίτσα.

Υπενθυμίζεται πως στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» εφαρμόζονται τα παρακάτω μέτρα.

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Πέρα απο τα άσχημα νέα, ωστόσο, η σημερινή ημέρα αναμένεται να έχει και τα καλά της. Τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους. Η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, θα ανακοινώσει πως όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ακόμη και σε περιοχές που ισχύουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, θα μπορούν να έχουν την ελευθερία τους και μεγαλύτερη κινητικότητα, ανακοινώνοντας ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό και το οριστικό τέλος των lockdowvn.

«Περισσότερες ελευθερίες και μεγαλύτερη κινητικότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους, σε όλη την επικράτεια, είναι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί και θα ανακοινωθούν αύριο, για να καλύψουν πραγματικά τους συμπολίτες μας που δείχνουν πίστη στην επιστήμη, στον ορθολογισμό και στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, από την κυβέρνηση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη του στο Mega.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA