Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκ προκάλεσαν χθές οι καταθές των μαρτύρων στη δική για την επίθεση με το βιτριόλι. Σε μια από τις πλέον συγκλονιστικές στιγμές, ωστόσο, ένας από τους μάρτυρες περιέγραψε τις πρώτες στιγμές μετά την επίθεση της Εφης Κακαράντζουλα στην άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου, κάνοντας ακόμα και τους πιο δυνατούς να λυγίζουν. «Έχω μπαρμπέρικο στα είκοσι μέτρα. Στα δέκα δευτερόλεπτα που χαιρετηθήκαμε με την Ιωάννα άκουσα φωνή. Πάω στην κοπέλα λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά. Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου. Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας», είπε ο μάρτυρας.

Η χθεσινή ημέρα, ωστόσο, είχε και ένταση, αφού στη διάρκεια της αντεξέτασης του 40χρονου μάρτυρα «κλειδί» της υπόθεσης από τον κ. Νίκο Αλεξανδρή, εκ των νομικών παραστατών της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο πρόεδρος αναγκάστηκε να παρέμβει πολλές φορές ανακαλώντας στην τάξη τον δικηγόρο επισημαίνοντας ότι ο ρόλος του είναι να κάνει ερωτήσεις και όχι να επιτίθεται στο μάρτυρα. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της κατάθεσης του 40χρονου ο πρόεδρος, μάλιστα, δεν άντεξε και είπε σε έντονο ύφος πως: «κύριοι συνήγοροι εδώ γίνεται δίκη. Δεν λειτουργούμε με όρους τηλεόρασης»!

«Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της»

Μια εξίσου συγκλονιστική στιγμή της χθεσινής διαδικασίας ήταν και η κατάθεση της διευθύντριας της Πλαστικής Χειρουργικής της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαριας Καλοφώνου.

«Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής. Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο. Βαθιά εγκαύματα ήταν και μπορούσαμε να το ξεχωρίσουμε από την πρώτη στιγμή. Ηταν ολικού πάχους και αυτό σημαίνει ότι έχει καεί όλο το δέρμα και δεν υπάρχει δυνατότητα αναγέννησης. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα θα γίνει από γκρι, μαύρο και θα πρέπει να αφαιρεθεί. Απορώ πως βρήκε τη δύναμη από τον πόνο εκείνης της στιγμής να φτάσει μέχρι το φαρμακείο. Απορώ πως δεν λιποθύμησε από το πόνο. Αν είχε λιποθυμήσει από τον πόνο τη στιγμή της επίθεσης και είχε πέσει μέσα στο υγρό, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε», ανάφερε μεταξύ άλλων η μάρτυρας.

Τι είπε στην κατάθεση του ο 40χρονος

Σημαντική, ωστόσο, για τη χθεσινή διαδικασία ήταν και η κατάθεση του 40χρονου μάρτυρα «κλειδί» ο οποίος είχε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με την Ιωάννα και ξεκαθάρισε πως δεν τον είχε ξαναδεί δια ζώσης- γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ίδιος. Όσο για την κατηγορούμενη, μαζί της είχε, όπως είπε, μια χαλαρή φιλική σχέση. «Με την κατηγορούμενη είχαμε μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε ερωτική περιστασιακά. Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα από το Γενάρη μέχρι το συμβάν είχαμε βρεθεί μια φορά» ανέφερε ο 40χρονος, επιμένοντας ότι γνωρίστηκαν σε κοινή παρέα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA