ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/10/2021 16:41

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Δεν έχω λεφτά να πάω στο μνημόσυνο του πατέρα μου»

«Δεν μπορώ να πάω στον τάφο του πατέρα μου. Και δεν ξέρω αν θα πάω το Σάββατο στο μνημόσυνο. Δεν νομίζω ότι θα πάω. Πώς θα πάω; Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω», ήταν τα λόγια της Μαργαρίτας Θεοδωράκη στην παρουσίαση του βιβλίου της στην Αλεξανδρούπολη, αναφορικά με το μνημόσυνο του Μίκη Θεοδωράκη το Σάββατο 9/10

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Δεν έχω λεφτά να πάω στο μνημόσυνο του πατέρα μου»
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Με τη συμπλήρωση ενός μηνά από το θάνατο του πατέρα της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» στην Αλεξανδρούπολη και μίλησε στο αναγνωστικό κοινό της πόλης για τον πατέρα της. Στην εκδήλωση που κάλυψε το reportal.gr, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη αποκάλυψε ότι μπορεί και να απουσιάσει από το μνημόσυνο που θα γίνει το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα!

«Δεν μπορώ να πάω στον τάφο του. Και δεν ξέρω αν θα πάω το Σάββατο στο μνημόσυνο. Δεν νομίζω ότι θα πάω. Πώς θα πάω; Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω. Εν πάση περιπτώσει θέλω να πω ότι δεν έχω καταλάβει πώς πεθαίνει ένας πατέρας. Το κατάλαβα μόλις τον είδα το πρωί που πέθανε. Εκεί το κατάλαβα μέχρι που τον πήρανε στο ψυγείο στο Α νεκροταφείο και έζησα όλο αυτό το δράμα που ζει κάθε κόρη και κάθε γιος. Μετά, τον πήρανε, αρχίσαν τα δικαστήρια και σαν να είναι κάτι ξένο», είπε συγκεκριμένα.

(Πηγή: reportal.gr)

Αναφορικά με το βιβλίο της, ανέφερε: «Το βιβλίο έχει να κάνει με τη δική μου την ψυχή, με την δικιά μου την καρδιά με το πώς τον αγαπούσα, πώς αγαπούσα τους γονείς μου – είναι πολύ ''μεγάλος'' ο πατέρας μου, όμως δεν είναι αυτό. Είναι το πώς ζει ένα παιδάκι δίπλα σε έναν τόσο ''μεγάλο'' και τόσο καλό και τόσο σπουδαίο και τόσο βασανισμένο. Μη μου λες… Χατζιδάκις, Ελύτης, Σεφέρης, Μίκης Θεοδωράκης τους ξέρουμε. Δεν είναι αυτό, το βιβλίο μου. Το βιβλίο μου είμαι εγώ μπροστά σ’ αυτούς», είπε μεταξύ άλλων η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

(Πηγή: reportal.gr)

Παίρνοντας λαβή από το σχόλιο μιας παριστάμενης, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μοιράστηκε για πρώτη φορά -όπως είπε- τον θυμό που νιώθει εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί από τον θάνατο του Μίκη και εντεύθεν: «Είναι μία υπόθεση ολονών σας γιατί είναι ο Μίκης Θεοδωράκης αλλά δεν είναι δικιά μου υπόθεση ο θάνατος του. Δυστυχώς. Αυτό είναι πολύ πικρό. Και το λέω εδώ σε σας εδώ πρώτη φορά. Το ξέρουν οι δικοί μου. Είμαι πάρα πολύ θυμωμένη γιατί δεν κατάφερα να κλάψω τον πατέρα μου και να είναι δικός μου ο πατέρας, δικός μου ο τάφος του, να τον σκουπίσω, να του βάλω λουλουδάκια, να του ανάψω ένα καντήλι. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είναι άλλοι. Υπάρχουνε πολλοί άλλοι που ασχολούνται με το Μίκη Θεοδωράκη. Ε, τι να πω; Είναι λυπηρό».

Σε μια αποστροφή του λόγου της σχολίασε και όσα τηλεοπτικά διαδραματίστηκαν αυτές τις ημέρες σε ένα «...καρακιτσαριό που δεν ταιριάζει σε μας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον φερόμενο ως τρίτο γιο του Μίκη Θεοδωράκη (σ.σ. τον «δήθεν γιο», όπως τον χαρακτήρισε η ίδια) στην επικείμενη εμφάνιση της διαθήκης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΒΙΒΛΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ