Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ιστορίες τους έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς πρόκειται για δύο από τα πιο άγρια και αποκρουστικά εγκλήματα που έχουν καταγραφεί στα χρονικά της χώρας μας. Από τη μία η Ιωάννα Παλιοσπύρου που πριν από περίπου ένα χρόνο στην Καλλιθέα δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από την Εφη Κακαράντζουλα και από την άλλη, οι δύο νεαρές αδελφές από τη Θεσσαλονίκη που μόλις πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψαν ότι βιάστηκαν και εκδόθηκαν κατ' εξακολούθηση από τη μητέρα τους και τον σύντροφό της. 

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου παρά το γεγονός ότι βιώνει το δικό της προσωπικό δράμα, όταν έμαθε για την ιστορία των δύο κοριτσιών βρήκε τη δύναμη της ψυχής να τους συμπαρασταθεί, μιλώντας μαζί τους τηλεφωνικά. «Ενιωσα πολύ συγκινημένη από αυτά που μας είπε και μας έκανε να νιώσουμε τρομερή ανακούφιση με τα λόγια της. Μας ανέφερε διάφορα πράγματα, για το νοσοκομείο, για το πώς έζησε την εμπειρία της γενικότερα και εκεί που συνδεόμαστε με την Ιωάννα, είναι ότι και στις τρεις, μάς έχουν κάνει κακό στο σώμα και στην ψυχή μας, οπότε έχουμε μία σύνδεση με αυτή τη γυναίκα. Μας βοήθησε πάρα πολύ με αυτά που μας είπε. Μας ανακούφισε ψυχολογικά», είπε η 20χρονη κοπέλα μιλώντας στο MEGA.

Η Ιωάννα μίλησε και με την μικρότερη αδελφή, την 15χρονη, προσπαθώντας να δώσει και σε αυτήν κουράγιο και δύναμη: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Ιωάννα, έδειξε πολύ μεγάλη ευαισθησία και είπε ότι θα είναι στο πλευρό μας. Μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι στενοχωρήθηκε πάρα πολύ και ότι θα είναι δίπλα μας και θα μας βοηθήσει», πρόσθεσε η 15χρονη.

Επιστολή διάψευσης και προειδοποίησης

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε το MEGA, η μητέρα των δύο κοριτσιών και κατηγορούμενη για την κακοποίησή τους, αρνείται τα πάντα και πέρασε στην αντεπίθεση με μια επιστολή διάψευσης - διαμαρτυρίας, προειδοποιώντας για νομικές ενέργειες, μέσω του συνηγόρου της: «(…) Ουδέν εκ των οψιγενών καταγγελλομένων υπό των θυγατέρων της εντολέως μου είναι αληθές, άπαντες οι ισχυρισμοί των, που σημειωτέον για πρώτη φορά προβάλλονται σήμερα, είναι παντελώς αβάσιμοι, προσχηματικοί και αναπόδεικτοι και τούτο θα αποδειχθεί ενώπιον των αρμοδίων ποινικών δικαστηρίων και ενώπιον των φυσικών της δικαστών, αν οδηγηθεί η υπόθεση στο ακροατήριο, μέσα στα πλαίσια διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης». Μάλιστα, η γυναίκα που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της κόρης της, επικαλείται τα εξής: «Τα οψιγενώς στην εκπομπή σας καταγγελλόμενα, τα οποία ουδόλως ανταποκρίνονται στην αλήθεια, είναι προφανώς υποβολιμαία και αποτελούν προσπάθεια πιέσεων των Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών, να διευρύνουν την κατηγορία σε βάρος της εντολέως μου σε βαθμό κακουργήματος και να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη και να προσπαθήσουν να επηρεάσουν την δικαστική κρίση».

«Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν»

Οπως ήταν αναμενόμενο, η επιστολή διάψευσης από την μητέρα, προκάλεσε την οργή των δύο κοριτσιών που επανήλθαν με δήλωσή τους στο MEGA: «Όλα αυτά που συμβαίνουν με ξεπερνάνε. Ενιωσα τρομερή οργή. Με το γεγονός ότι μπορεί η μάνα μου, η ίδια μου η μάνα να βρίσκεται με το πλευρό όσων αυτών μας έχουν κάνει κακό και όχι με το δικό μας. Από τη στιγμή που άρχισα να μιλάω, πήρα την απόφαση να υπερασπιστώ τη φρικτή αλήθεια των όσων έχουμε ζήσει και θα σταθώ δίπλα στην αδελφή μου. Έχω χρέος να σταθώ δίπλα στην αδελφή μου. Αλλά και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι υπάρχει ζωή πέρα από τον φόβο. Ας μας αφήσουν επιτέλους στην ησυχία μας κι ας γίνουν επιτέλους οι απαραίτητες διαδικασίες για να λάμψει η φρικτή αλήθεια των όσων έχουμε ζήσει», λέει 20χρονη.

Και οι δύο τονίζουν ότι η μητέρα τους είναι εναντίον τους και όχι μαζί τους: «Αυτό που λένε ότι όλα αυτά είναι ψέματα, προφανώς και αυτό θα έλεγαν, εμένα και οι δύο μου οι γονείς λένε ότι λέω ψέματα, ότι θέλουν να με βγάλουν τρελή, η μητέρα μου, επίσης, είναι με τον βιαστή μου αντί να είναι με το μέρος μου και προσπαθούν να με τρομοκρατήσουν ώστε να μη μιλάω», λέει η 15χρονη. Οι δύο αδελφές εμφανίζονται αποφασισμένες να μην σταματήσουν τον αγώνα και τις καταγγελίες τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA